Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Saraybosna kasabına 33 yıl

Eski Yugoslavya için kurulan uluslar arası savaş suçları mahkemesi, 1994-95 yıllarında Saraybosna kuşatmasını yönetmekle suçlanan Bosnalı Sırp general Dragomir Miloşeviç’i 33 yıl hapse çarptırdı.

Hollanda’nın Lahey kentindeki mahkemenin savcıları, Dragomir Miloşeviç’in yönettiği Saraybosna kuşatması sırasında Sırp topçusu ve keskin nişancılarının saldırılarında 2 yaşındaki bebeklerden 80’indeki yaşlılara kadar binlerce Saraybosnalı sivilin öldüğünü bildirdi.

Mahkeme Başkanı yargıç Patrick Robinson, “Saraybosna’da güvenli bir yer yoktu. Birisi herhangi bir yerde, herhangi bir zamanda öldürülebilir ya da yaralanabilirdi” dedi. Robinson, Miloşeviç kumandasındaki Saraybosna Romanija Kolordusunun (SRK) şehri bombaladığının, tuzak ve kuşatma altına aldığının kanıtlarının açık olduğunu kaydetti.

Kararı ayakta hiçbir duygu belirtisi göstermeden dinleyen 65 yaşındaki Miloşeviç, terör saldırıları düzenleme, cinayet ve insani olmayan muamelede bulunma gibi 5 ayrı suçlamadan ceza aldı. Emrindeki 18 bin Bosnalı Sırp askerle Saraybosna’yı ağustos 1994’den kasım 1995’e kadar kuşatma altında tutan Dragomir Miloşeviç, hakkındaki suçlamaları reddederek, Bosna’nın başkentinin kuşatma sırasında savaş alanı olduğunu, askerlerin yasal askeri operasyonlar yaptığını ileri sürdü.

Dragomir Miloşeviç’in, savaş suçları mahkemesinde yargılanırken 2006 yılında ölen eski Yugoslavya Devlet Başkanı Slobodan Miloşeviç ile bağlantısının olmadığı belirtildi.

/ LAHEY

13.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Lübnan’da hesaplar karıştı

  Sarkozy Fransa’yı rezil etti

  Saraybosna kasabına 33 yıl

  Butto, Müşerref’siz bir koalisyon peşinde

  Şiddet Irak’a geri döndü

  Rusya AKKA’yı askıya aldı

  ABD’de Müslüman öğrencilere kolaylık


 Son Dakika Haberleri