Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Büyüme rakamları iç açıcı değil

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Arif Özer, yılın üçüncü çeyrek büyüme hızıyla (GSMH artış hızı) ilgili olarak, ‘’Rakamlar hiç iç açıcı değil’’ dedi.

Özer, düzenlediği basın toplantısında, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan Temmuz-Ağustos dönemine ilişkin yüzde 2’lik büyüme hızını değerlendirirken, ekonominin beklentilerin çok altında büyüdüğünü, bu oranın 2001 yılındaki krizden bu yana en düşük büyüme oranı olduğunu belirtti. Üçüncü çeyrekte, tarım dışında hiçbir sektörde küçülme yaşanmadığını, ancak büyüme hızındaki rakamların önceki dönemlere göre beklentilerin aksine düşük çıktığını ifade eden Özer, ‘’Rakamlar hiç iç açıcı değil’’ dedi.

Özer, küresel ısınmanın etkisiyle yılın 9 aylık döneminin kurak geçmesinin, tarımda yüzde 7.8’lik daralmaya yol açtığına işaret ederek, şöyle konuştu: ‘’Kuraklık nedeniyle, kötü performansın en önemli nedenlerinden biri olan tarım sektörünün ekonomiyi kötü etkilemesi beklenmekteydi. Ancak, bu sonuç tahminlerin çok ötesinde olmuştur. Diğer kötü sürpriz, inşaat sektöründeki yüzde 5,4’lük büyüme ise son 3 yılın en düşük rakamıdır... Tarımın kuraklıktan etkilenmemesi için gerekli tedbirlerin alınması gerekmektedir.”

/ BURSA

13.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomiden kötü sinyaller geliyor

  Büyüme rakamları iç açıcı değil

  “İstikbal göklerde değil yerin altında”

  Merkez’den indirim beklentisi

  Memura enflasyon zammı

  Memur emeklileri de erken maaş bekliyor

  İTO’dan, İTİCÜ öğrencilerine bilgisayar

  Türkiye Finans Trakya'da


 Son Dakika Haberleri