Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

“İstikbal göklerde değil yerin altında”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, “Atatürk ‘İstikbal göklerdedir’ demiş, ama ben madencilere ‘istikbal yerin altındadır’ diyorum” dedi.

TBMM Genel Kurulunda görüşülen bakanlığının 2008 bütçesi üzerinde getirilen eleştirileri cevaplayan Güler, son dönemde döşenen doğalgaz ve petrol boru hatlarıyla Türkiye’nin jeostratejik bir ülke olduğu söylemlerine gerçekçilik kazandırıldığını ifade eden Güler, ‘’Ülkemiz olmadan bir enerji denklemi çözülemez. Şu anda dış politikayı şekillendirecek konumdayız’’ diye konuştu.

Türkiye’nin enerji haritasının çıkarıldığını ve yenilenebilir enerji kapsamında akarsulardan da enerji elde edilmeye başlandığını vurgulayan Güler, ‘’Artık su akıyor biz bakmıyoruz. Suyun değeri hiçbir zaman düşmeyecek’’ dedi.

Jeotermal enerji kaynaklarına değinen Güler, sözlerine şöyle devam etti: ‘’Yakın geleceğin yıldızı jeotermal olacaktır. Sondaj çalışmalarımızı bin metreden derine indireceğiz. Maden Tetkik Arama çalışacak. Onlardan mesut sürprizler bekliyoruz. Şimdi sondajı daha derine vuracağız. Atatürk ‘İstikbal göklerdedir’ demiş, ama ben madencilere ‘istikbal yerin altındadır’ diyorum. Daha derinlere inilerek, petrol, su ve diğer kaynaklara ulaşacağımıza inanıyorum. Sadece karada değil, denizde de sondaj çalışmaları sürüyor. 2015’e kadar mesut sürprize ulaşacağımızı umuyorum. Böylece enerjide dışa bağımlılık bitecek.’’

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Güler, 14 çeşit değirmen türü tribün geliştirdiklerini, akarsulardan tribünler yoluyla elde edilecek elektrik enerjisinin, 6 Atatürk Barajından elde edilen enerji kadar olacağını kaydetti.

/ ANKARA

13.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Ekonomiden kötü sinyaller geliyor

  Büyüme rakamları iç açıcı değil

  “İstikbal göklerde değil yerin altında”

  Merkez’den indirim beklentisi

  Memura enflasyon zammı

  Memur emeklileri de erken maaş bekliyor

  İTO’dan, İTİCÜ öğrencilerine bilgisayar

  Türkiye Finans Trakya'da


 Son Dakika Haberleri