Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yeni anayasa devlete karşı bireyi korumalıdır

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Yeni anayasadan beklentimiz; özgürlükleri alabildiğine genişleten, devlete göre bireyi değil, bireye göre devleti dizayn eden, devlete karşı bireyi koruyan, bireye ve topluma ideolojik ve tek tip bir hayat tarzı dayatmayan bir anayasa olmasıdır.” dedi.

Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, sendikanın yeni anayasaya bakışını, yeni anayasadan beklenti ve taleplerini teşkilatlarla ve eğitim camiasıyla paylaşmak üzere Bilecik, Aydın ve İzmir’de konferans verdi. Kütahya, Uşak ve İzmir’de gerçekleştirilen İl Divan Toplantılarına da iştirak eden Gündoğdu, yeni anayasa çalışmalarıyla ilgili Genel Merkez’in katkılarını teşkilat mensuplarına aktardı.

Yeni anayasanın kamuoyu tarafından “Sivil Anayasa” olarak adlandırıldığını, bu mânâda “sivil” sözcüğünün kendisini heyecanlandırdığını belirten Gündoğdu, “Sivil, askeri olmayan, medeni olan, uygar olan demektir. Sivil anayasa, milletin bağrından çıkmış, meşruiyet sorunu olmayan kadroların hazırladığı anayasadır. Darbe sonralarının puslu havalarında hazırlanan, hak ve özgürlükleri kısıtlayan anayasalar milletin bünyesine dar gelmektedir. Yeni anayasa bürokratik oligarşiye son vermelidir” dedi.

Anayasaların hak ve hürriyet bahşetmediğine vurgu yapan Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, “Anayasalar çağdaşsa hak ve özgürlüklerin teminatı olurlar, çağdışıysa hak ve özgürlükleri kısıtlarlar. Yeni anayasadan beklentimiz; özgürlükleri alabildiğine genişleten, devlete göre bireyi değil, bireye göre devleti dizayn eden, devlete karşı bireyi koruyan, bireye ve topluma ideolojik ve tek tip bir hayat tarzı dayatmayan bir anayasa olmasıdır.” dedi.

EĞİTİMDE FIRSAT EŞİTLİĞİ

SÖZDE DEĞİL ÖZDE OLMALI

“Yeni anayasada eğitim” başlığı altında da değerlendirmelerde bulunan Gündoğdu, “Yeni anayasada eğitimde fırsat eşitliği sözde değil, özde olmalıdır. Yeni anayasa eğitime pedagojik ve bilimsel yaklaşılmasının teminatı olmalı, üniversiteleri toplumun değerleriyle pozitif bilimlerin çatışma alanı olmaktan kurtarmalıdır. Batı’nın bilgi ve teknolojisiyle Doğu’nun hikmet ve irfanını buluşturan; gelenekle modernliği, bireyle toplumu, madde ile manayı bir arada sentezleyebilmiş bir eğitim ve bunun önündeki engelleri kaldıran bir anayasa olmalıdır.” dedi.

Devletin milletin devleti olduğunu bundan dolayı devletin inançlara ve değerlere saygılı olması gerektiğini ifade eden Genel Başkan Ahmet Gündoğdu, yeni anayasada “Hiç kimse kılık kıyafetinden dolayı eğitim, öğretim ve çalışma hürriyetinden yoksun bırakılamaz” ifadesinin muhakkak yer alması gerektiğini söyledi.

Recep GÖREN / ANKARA

13.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Eve dönüş yasası yok

  Hak ve özgürlükler net ve tanımlı olmalı

  Yeni anayasa devlete karşı bireyi korumalıdır

  DTP kararı raportöre bağlı

  Yakış: 301 müphem, anlaşılır olmalı

  Emekli orgeneral Başer: İran-ABD ya anlaşacak, ya çatışacak

  Bakan Akdağ: Katkı payları yükselmeyecek

  Yasak, toplumdan koparıyor

  Başoğlu: YÖK’te karanlık bir dönem bitiyor

  Trafiğe bayram tedbirleri

  Askerî araç devrildi

  Sınırda yatılı bayramlaşma

  Medya, magazine teslim oldu

  Kurban sempozyumu sona erdi

  Ankara çöp teknolojisinde merkez olacak

  İETT’de kâğıt bilet devri sona eriyor

  Stres gribi arttırıyor

  Kurbanda aşırı kırmızı etten sakının

  Minik eller de yardıma uzandı

  Güneş kremine para var, yardıma yok

  Öğrenciler de sendikalı olacak


 Son Dakika Haberleri