Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 13 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Yasak, toplumdan koparıyor

Eğitim-Bir-Sen Kahramanmaraş Şube Başkanı Hacı Datlı, başörtüsü engellemesinin kadını üretimden ve toplumsal hayattan kopardığını belirterek, bu kamburla yaşamak istemediklerini kaydetti. TBMM başta olmak üzere tüm siyasi partilere ve kamuoyuna seslenen Datlı, “Ülkemiz, çeyrek yüzyıldır yaşamakta olduğu bu utançtan artık kurtulsun” dedi.

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir Sen) Kahramanmaraş Şube Başkanı Hacı Datlı, başörtüsü yasağının kadını üretimden ve toplumsal hayattan kopardığını belirterek, bu kamburla yaşamak istemediklerini söyledi. Datlı, kadroları verilmeyen akademisyenlerine yapılanların da insan hakları ihlali olduğunun altını çizdi.

Son 10-15 yılı gözden geçirdiklerinde başta işkencenin önlenmesi olmak üzere birçok hak ihlali alanında yasal düzenlemelerle tedbirler alındığını ve buna bağlı olarak da ülkedeki insan hakları ihlallerinin önemli oranda azaldığını belirten Datlı, “Polislerin görev alanına giren kimi konulardaki, bireysel de olsa yaşanan aksamalar ve yargısız infaz anlamına gelebilecek uygulamalar da varlığını sürdürüyor. Ancak kanayan bir yara var ki, en temel insan haklarından eğitim ve çalışma haklarını gasp edici niteliğine rağmen, varlığını sürdürmeye devam ediyor. Bunlar meslek liselerinde uygulanan katsayı haksızlığı ve kılık kıyafet dayatması. Bu iki dayatma sebebiyle engelleme yapanlardır ki bugün ülkemizde birçok insanın eğitim özgürlüklerini yok etmekte, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışma haklarını ellerinden almaktadırlar.” dedi.

TBMM başta olmak üzere tüm siyasi partilerine ve kamuoyuna seslendiklerini kaydeden Datlı, “Ülkemiz çeyrek yüzyıldır yaşamakta olduğu bu utançtan artık kurtulsun! Milletimizin kadim geleneklerinden ve millî kıyafetlerimizden olan başörtüsü, kadınlarımızın eğitim ve çalışma hakkını kısıtlamanın ötesinde yok eden bir bahane olmaktan çıksın” diye konuştu

/ K.MARAŞ

13.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Eve dönüş yasası yok

  Hak ve özgürlükler net ve tanımlı olmalı

  Yeni anayasa devlete karşı bireyi korumalıdır

  DTP kararı raportöre bağlı

  Yakış: 301 müphem, anlaşılır olmalı

  Emekli orgeneral Başer: İran-ABD ya anlaşacak, ya çatışacak

  Bakan Akdağ: Katkı payları yükselmeyecek

  Yasak, toplumdan koparıyor

  Başoğlu: YÖK’te karanlık bir dönem bitiyor

  Trafiğe bayram tedbirleri

  Askerî araç devrildi

  Sınırda yatılı bayramlaşma

  Medya, magazine teslim oldu

  Kurban sempozyumu sona erdi

  Ankara çöp teknolojisinde merkez olacak

  İETT’de kâğıt bilet devri sona eriyor

  Stres gribi arttırıyor

  Kurbanda aşırı kırmızı etten sakının

  Minik eller de yardıma uzandı

  Güneş kremine para var, yardıma yok

  Öğrenciler de sendikalı olacak


 Son Dakika Haberleri