Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 16 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Türkiye’ye, PKK konusunda yardım ediyoruz

ABD Genelkurmay Başkanlığı Harekât Planlama Direktörü Tümgeneral Richard Sherlock, Türkiye’ye, terör örgütü PKK konusunda istihbarat sağlamanın yanı sıra “PKK’ya ilişkin uzun vadeli hedeflerini belirlemesine” yardım ettiklerini söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’da, Irak konusunda brifing veren Tümgeneral Sherlock, terör örgütü PKK’nın gündeme gelmesi üzerine, sağlanan gelişmeleri anlatırken, “Bu, sadece askerî bir mesele değil. Daha önce de dile getirdiğim gibi, terörist örgütlerin her biriyle tamamen aynı şekilde uğraşamazsınız. Dolayısıyla diğer yönetimsel unsurları katmanız gerekiyor. Bunlara ekonomik fırsatlar, enformasyon fırsatları ve diğer iktidara ait unsurlar dahil. Sanırım bu, şimdiye kadar sürdürdüğümüz görüşmelerden elde edilen bir kazanç” dedi.

“İstihbarat paylaşımının, Türkiye’nin Irak’a geniş çaplı bir kara operasyonu ihtimalini azaltıp azaltmadığının” sorulması üzerine, “Bu karar Türklere ait” diyen Tümgeneral Sherlock, sözlerine, “Yaptığımız iş, nerede elde edersek PKK’ya ilişkin Türklere bilgi vermek. Ayrıca onlara, PKK’ya ilişkin uzun vadeli hedeflerinin neler olduğunu belirlemelerinde yardım sağlıyoruz. Yani sadece onlarla birlikte çalışıp askerî operasyon imkânı sağlamıyoruz” diyerek devam etti.

Tümgeneral Sherlock, “Yapmaya çalıştığımız şey, onların (Türklerin), bunu daha geniş bir kapsama yerleştirmeleri gerektiğini, Başbakanlarının da yakın zamanda belirttiği gibi, bunun sadece askerî bir çözüm olmadığını, bunun daha geniş bir çözümü olması gerektiğini kavramalarını sağlamak” dedi.

Sherlock, Türk ve Irak hükümetleri arasında diyaloğun ilerlemesiyle bunun, “yerel bir çözüm yerine uzun vadeli, geniş tabanlı bir çözümü geliştireceğini” kaydetti.

Tümgeneral Sherlock, “Ekim sonu, Kasım başındaki askeri kriz geçti mi?” sorusu üzerine de “Önemli ölçüde ilerleme gerçekleşti ve bu ilerlemeler, sadece askeri yönde değil. Bunun daha geniş bir çözüm gerektirdiği yönündeki diyalogda zannederim bir ilerleme oldu” diye konuştu. IRAKLI KÜRTLER Türkiye ile Irak arasında terör örgütü PKK’ya ilişkin diyaloğun arttığını anlatan Tümgeneral Sherlock, Irak hükümetinin ve Iraklı Kürtlerin de bazı olumlu adımlar attığını söyledi. Sherlock, “Bölgesel Kürt yönetimi, PKK’yı, onun finans kaynaklarını, harekat kabiliyetini kısıtlamaya başladı ve PKK, bunun etkisini hissediyor” dedi.

/ WASHINGTON

16.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Pakistan “olağan”a döndü

  Filistin'e yardım

  ABD’li hacı sayısı artışta

  Türkiye’ye, PKK konusunda yardım ediyoruz

  Endonezya 'da deprem

  Irak’ta yine bombalar patladı

  Hamaslı belediye başkanı serbest

  Eyaletler arası su savaşı


 Son Dakika Haberleri