Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Askerlerimizi kutluyorum

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Irak’ın kuzeyindeki terör örgütüne ait hedeflerin vurulmasına ilişkin olarak, “Bu harekâtın icra ve planlamasında görev alan başta Genelkurmay Başkanım olmak üzere Kuvvet Komutanlarımız ve kahraman pilotlarımızı, tüm Türk Silahlı Kuvvetlerimizin mensuplarını şahsım, hükümetim ve milletim adına tebrik ediyorum, kutluyorum” dedi.


Dağ taş bombalandı

Diyarbakır’daki 8. Ana Jet Üs Komutanlığından gece yarısı havalanan çok sayıda F-16 savaş uçağı, düzenlediği sınır ötesi operasyonda PKK’nın üst düzey

Babacan: Gereken ne ise o yapılıyor

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, bu sabah saatlerinde Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yapılan operasyonla ilgili olarak, “Gereken ne ise


  Köylüler sınırdan kaçmaya başladı

Türk ordusuna bağlı uçakların dün gece PKK’nın Kandil’deki mevzilerini bombalamasının ardından civarda bulunan köylerde yaşayan vatandaşların, daha güvenli bölgelere doğru kaçmaya başladığı bildirildi.


  Köyler isabet aldı iddiası

Türk topçularının önceki gece Kuzey Irak’ta Kandil Dağı’ndaki PKK mevzilerine yönelik düzenlediği bombardımanda 2 kişinin yaralandığı iddia edildi. Ancak Genelkurmay, bu iddiaları yalanladı.


  Hacılar bugün Arafat'a çıkıyor

Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan 4 milyon civarındaki hacı adayı bugün Arafat’a çıkıyor. Türk hacı adaylarının Arafat’a çıkması bugün öğle namazından başlayacak ve saat 03.00’e kadar tamamlanmış olacak.


  Sanal kumarla Telekomisyon mücadele edecek

illî Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, sanal ortamda oynanan kumar ve bahis oyunlarıyla mücadeleyi Telekomünikasyon Kurumu’na devretti.


  İzmir’de 33 kaçak yakalandı

İzmir’in Karşıyaka İlçesi’nde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmak isteyen 33 kaçak, ihbar üzerine yakalandı.


  Yorgun sürücüler dinlendirilecek

İçişleri Bakanlığının, Kurban Bayramı ve yılbaşı tatilinde alınacak trafik önlemleriyle ilgili genelgesinde, trafik kazalarının oluşumunda büyük rol oynayan kural dışı davranışların denetimlerine ağırlık verileceği bildirildi. Genelgeye göre; yorgun, uykusuz ve dalgın araç kullandığı tespit edilen sürücüler uyarılarak, güzergah üzerindeki bölge trafik denetleme istasyon amirlikleri de dahil olmak üzere, müsait yerlerde dinlenmeleri sağlanacak.


  İstanbul’da ulaşım bayramda yüzde 50 indirimli

Kurban Bayramında İstanbul'da İETT otobüsleri, metro, tramvay, füniküler sistem araçları ve İDO şehir hatları vapurları yüzde 50 indirimli hizmet verecek.


  Anayasa çalışmaları bilgi kirliliğinden uzak tutulmalı

İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu, anayasa çalışmalarının gerek yöntem gerekse içerik bakımından bilgi kirliliğinden uzak tutulması gerektiğini söyledi.


  Gül, Şeb-i Aruz törenlerine katılacak

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Şeb-i Aruz Törenleri’ne katılmak üzere bugün Konya’ya gidecek.


  PKK biter, Kürt sorunu başlar

Yeni Asya’ya konuşan Koç Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Fuat Keyman, Kürt sorununun şiddet yani PKK boyutu ortadan kalktığında asıl Kürt sorunuyla karşılaşılacağını söyledi. Keyman, “Türkiye şiddet bitince düşünce özgürlüğü alanına girecek. Taleplerin sadece bireysel ve kültürel haklar olmadığını görecek. Bu taleplerle nasıl baş edeceğiz? Türkiye’nin buna hazırlanması lâzım” dedi.


  Okulda şiddet, eğitimle önlenir

Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Şişman, okullardaki şiddetin ancak eğitimle önlenebileceğini söyledi. Şjşman, “‘Okullarda şiddet artıyor’ demekle şiddet önlenemez. Öncelikle şiddetin azaltılması için eğitimci olarak öğrencilerimizi iyi insan, iyi vatandaş, birbirine saygı duyan ve seven nesiller olarak hayata hazırlamalıyız’’ dedi.


  Karamürsel, kaymakamının yanında

Karamürsel Kaymakamı Ramazan Mangaloğlu’nun, vatandaşları Kurban Bayramında bayramlaşmak üzere “camiye” davet etmesi medyada tartışma konusu oldu. Ancak Karamürsel halkı kaymakamlarına sahip çıkarak onu desteklediklerini ifade ettiler.


  Deniz otobüsü ile İstanbul’a ilk sefer

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Arefe ile Bayramın 4. günü İstanbul’a deniz otobüsü seferi düzenleyecek.


  TOKİ Tosya evleri sahiplerini buldu

Kastamonu'nun Tosya İlçesinde yapılan toplam 312 konutluk Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Genel Müdürlüğüne bağlı konutlar çekilen kura ile hak sahiplerini buldu.


  Yoksul Afrika’ya ucuz tüp bebek

Doktorlar, yoksul Afrikalılar için “ucuz tüp bebek” yöntemi geliştirmeyi planlıyor.


  Kuzey buzulları yok oluyor

Bilimadamları, erime bu hızla sürerse Kuzey Buz Denizinin, beklentilerden çok daha yakın bir dönemde, 2012 yazı sonunda buzdan tamamen arınmış hale gelebileceğini belirtiyor.


  Kâmil Turan vefat etti

Demokrat Parti (DP) Genel Sekreteri Prof. Dr. Kamil Turan vefat etti. DP Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, Turan’ın tedavi gördüğü Mesa Hastanesi’nde vefat ettiği kaydedildi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri