Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İsrail ve Filistin’in ortak çıkarları var

Fransa’nın başşehri Paris’te dün yapılan Filistin Bağışçılar Konferansı öncesinde AFP’ye açıklamalarda bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni,Filistin ekonomisinin sağlam olmasının İsrail’in çıkarına olduğunu ve İsrail’in güvenliğinin de Filistinlilerin çıkarına olduğunu söyledi.

Livni, telefonla verdiği mülâkatta, ‘’Filistin devletinin kurulması, ekonomisinin modernleşmesi İsrail’in çıkarınadır, tıpkı terörizmi durdurmanın Filistin’in çıkarına olduğu gibi. Dünya, Filistin ekonomisini destekleyerek ve İsrail’in güvenliği için ve terörle mücadele ederek denklemin iki tarafı olduğunu göstermelidir’’ ifadesini kullandı.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Abbas’ın otelinde yaptığı görüşmeden sonraki bu mülâkatında Livni, bölgedeki durumun hâlâ sorunlu olduğunu ve yeni bir ekonomi ve güvenlik realitesi oluşturmak gerektiğini de belirterek, bu vesileyle Filistin Yönetimi’nin İsrail’e yönelik saldırılar konusunda ‘’yapmak istemesine rağmen gereken bütün tedbirleri almadığından’’ yakındı.

Doğu Kudüs’teki Har Homa yerleşim biriminin genişletilmesiyle ilgili bir soru üzerine ise Livni, bunun endişe teşkil ettiğini kabul etti, ancak İsrail’in resmî söylemini yineleyerek, bu mahalleye 300 konut yapmanın yeni bir yerleşim birimi oluşturmak anlamına gelmediğini, genişletmeye uzun zaman önce izin verildiğini söyledi.

/ KUDÜS

18.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail ve Filistin’in ortak çıkarları var

  Abbas: Yerleşim birimleri bahanesiz durdurulsun

  Sarkozy’den Filistin’e destek çağrısı

  Irak hükümetinden işgalcilere: Size ihtiyacımız var

  Sri Lanka’daki iç savaşı dinler arası diyalog bitirir

  Nejad’ın rapor yorumu: ABD’nin teslimiyet bildirisi

  Irak’ta yine kan aktı: 39 ölü

  Kırgızistan’da iktidar tekrar kazandı

  Kuş gribi uyarısı


 Son Dakika Haberleri