Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Kamu İhale Kanunu değişiyor

Kamu İhale Kurumu (KİK), ihalelerde aşırı düşük tekliflerin tesbit ve değerlendirilmesiyle ilgili yeni kriterler belirleyecek. Elektronik ihalenin altyapısını oluşturacak yasa taslağı ile piyasada bulunan mamul malların elektronik ortamda alımı için ‘’dinamik alım sistemi’’ devreye sokulacak

Kamu İhale Kurumunca hazırlanan kanun taslağı Maliye Bakanlığına iletildi. Maliye Bakanlığı da Taslağı, ilgili kuruluşların görüşüne sundu. Gelen görüşler doğrultusunda gerekirse tekrar değerlendirilmeye alınacak Kanun Taslağı, daha sonra Başbakanlığa gönderilecek.

Kamuda elektronik ihale uygulamasının önünü açan Taslak uyarınca, kanun kapsamındaki ihalelerde, ilan, ihale dokümanının hazırlanması, isteklilere verilmesi, katılım ve yeterliğe ilişkin belgelerin sunulması, tekliflerin hazırlanması, sunulması ve değerlendirilmesi, ihalenin karara bağlanması, onaylanması, kesinleşen ihale kararlarının bildirilmesi ve sözleşmenin imzalanması gibi ihale süreciyle ilgili aşamalar ile her türlü bildirimler kısmen veya tamamen Kurum tarafından oluşturulan ‘’Elektronik Kamu Alımları Platformu’’ üzerinden de gerçekleştirilebilecek. Piyasada mamul olarak bulunan malların elektronik ortamda alımında ‘’Dinamik Alım Sistemi’’ kullanılabilecek. Bu sistemin kurulmasında açık ihale usulü uygulanacak.

/ ANKARA

18.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşsiz ve kayıtdışıyız

  Büyüme hedefi düştü

  Krediler tüketici için kâbusa dönüşecek

  Devlet kemer sıkacak

  Özelleştirmeden 4.2 milyar dolar geldi

  Kapasite kullanımı Kasım'da geriledi

  Carlton arsasına 70 milyon YTL

  Otomotiv ihracatı tam hız

  MÜSİAD’dan Sudan atağı

  Kamu İhale Kanunu değişiyor


 Son Dakika Haberleri