Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 18 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Büyüme hedefi düştü

2007’de çok sayıda iç ve dış faktörün etkili olduğu Türkiye ekonomisi, yılı büyüme hızında yavaşlama, yüksek cari açık ve hedefin üzerinde ancak tek haneli enflasyonla kapatmaya hazırlanıyor.

Büyük kırılganlık yaşamayan Türkiye ekonomisinde sinyal veren göstergeler ise Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren’in ifadesiyle ‘büyüme oranı, istihdam, bütçe, cari açık ve enflasyon oranı’ olarak sıralanıyor.

2007’nin 3’üncü çeyreğinde yüzde 2 düzeyinde gerçekleşen ve düşük kalan büyümeyle, yıl sonu büyüme hızının yüzde 5’lik hedefin biraz altında kalması bekleniyor. Ancak Türkiye ekonomisi, beklenenin altında kalsa da 3’üncü çeyrekle birlikte “23 çeyrek dönemdir” büyümesini de aralıksız sürdürmüş oldu. Enflasyonun ise yüzde 4’lük hedefin üzerinde, ancak bu yıl da tek haneli çıkması bekleniyor.

Merkez Bankası’nın açıkladığı ödemeler dengesi bilançosuna göre bu yıl ocak ekim döneminde cari açık 29 milyar 65 milyon dolara ulaştı. Geçen yıl aynı dönemde, cari açık 26 milyar 768 milyon dolar idi. Geçen yılın sonunda 32 milyar 864 milyon dolar düzeyinde olan cari açığın, bu yıl sonunda 36.4 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Geçen yıl sonu itibariyle 251.5 milyar YTL olan iç borç stoku, 2007 Ekim sonu itibariyle 257.5 milyar YTL’ye çıktı. Türkiye’nin 2006 yılı sonunda 207.8 milyar dolar olan dış borç stoku yüzde 9 artışla, bu yıl haziran sonu itibariyle 226.4 milyar dolara çıktı.

/ ANKARA

18.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İşsiz ve kayıtdışıyız

  Büyüme hedefi düştü

  Krediler tüketici için kâbusa dönüşecek

  Devlet kemer sıkacak

  Özelleştirmeden 4.2 milyar dolar geldi

  Kapasite kullanımı Kasım'da geriledi

  Carlton arsasına 70 milyon YTL

  Otomotiv ihracatı tam hız

  MÜSİAD’dan Sudan atağı

  Kamu İhale Kanunu değişiyor


 Son Dakika Haberleri