"Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2007

İyi bayramlar ama...

Nerede o eski bayramlar diyenlerden değilim. Ama sanki bugünkü bayramlarda bir eksiklik var. Tıpkı diğer pek çok alanda olduğu gibi.

Peki sizce bayram ne anlama geliyor? Tatil mi, İslami bir gelenek mi yoksa coşkuyla kutladığımız bir hoşgörü günü mü?

Hepsi bir arada diyenleriniz gibi, hayır hiçbiri değil diyenler de mutlaka çıkacaktır. Buluştuğumuz ortak noktaların sayısı giderek azalıyor.

Türkiye’nin önümüzdeki süreçte belki de en önemli sorunu bu. Ama bunun farkında bile değiliz.

Ortak kültürel değerlerin öğretildiği, kalıcı davranışa dönüştüğü adreslerin en başında okullar geliyor.

Peki okullar bu misyonunu yerine getiriyor mu?

Evet demek o kadar zor ki! Ülkesini yeterince sevmeyen, fırsat bulduğunda yurtdışına kaçmak isteyen, ulusal değerlerden hızla uzaklaşan, manevi değerlerde uçlarda dolaşan, üretmekten çok tüketmeyi düşünen ve amaçları için her yolu mübah gören nesiller sizce kendiliğinden mi yetişti? Yoksa bugünkü çarpık eğitim sisteminin ürünleri mi?

Okulunu, derslerini, öğretmenlerini sevmeyen gençlerin, ailesine ve geleneklerimize karşı mesafeli olması sizce tesadüf mü? Hele bir düşünün! Oturup siz karar verin!

Milliyet, 21 Aralık 2007

Abbas Güçlü

22.12.2007

‘Karşı tarafın’ değerleri

Avrupa’da kaç cami var düşündünüz mü?

Ya mazlûm ve mağdurlar ne yapsın?

Ulusalcılar, AB size de lâzım olacak

İyi bayramlar ama...