Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pakistan’da intihar saldırısı: 50 ölü

Pakistan’da içişleri eski bakanı Aftab Han Şerpao’ya karşı, malikanesi içerisindeki camide düzenlenen intihar saldırısında ölenlerin sayısının 50’ye yükseldiği bildirildi. Şerpao, Nisan ayında kendisine karşı düzenlenen intihar saldırısından hafif yaralanarak kurtulmuş, bu saldırıda da 28 kişi ölmüştü.

Ülkenin kuzeydoğusundaki Peşaver şehrine 40 kilometre uzaklıkta Şerpao köyündeki malikanenin camisinin yakınlarında bayramlaşma sırasında saldırı düzenlendi. Bir üst düzey polis yetkilisi, saldırıda en az 50 kişinin öldüğünü söyledi. Yetkili, “hâlâ tam sayıyı bilmiyoruz” diye konuştu. Saldırıda onlarca kişinin de yaralandığı belirtildi.

İçişleri Bakanlığı yetkilisi Kemal Şah ise, Şerpao ve yine siyasetçi olan oğlunun yara almadan kurtulduğunu belirtirken, saldırının arkasında kimin olduğunu bilmediğini, ancak Şerpao’ya daha önce saldırı düzenleyenlerden şüphe edildiğini ifade etti. Şerpao, nisan ayında düzenlenen intihar saldırısından hafif yaralanarak kurtulmuş, saldırıda 28 kişi ölmüştü. Şerpao, ocak ayında yapılacak parlamento seçiminde milletvekili adayı.

Bu arada Peşaver polis müdürü Şerif Virk, görevlilerin ölü ve yaralı sayısını belirlemeye çalıştığını belirterek, Şerpao’nun oğullarından birinin ise saldırıda yaralandığını söyledi. Virk, intihar komandosunun bombaları patlatmadan önce diğer insanlar gibi dua ettiğinin belirlendiğini de kaydetti.

/ İSLAMABAD

22.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Pakistan’da intihar saldırısı: 50 ölü

  İsrail, bayramda da kan döktü

  Belçika’da “geçici hükümet” kuruldu

  3 liderden ortak mesaj

  ABD medyası insanî krizleri görmedi

  Bayram namazı iki kez kılındı

  Rum adaydan Talat’a bayram ziyareti

  Pamuk'tan Medeniyetler İttifakına tam destek

  Sarkozy yine bildiğini okudu

  Müzeden Picasso tablosu çalındı

  ‘Çocuğa tokat’ İspanya’da da yasak


 Son Dakika Haberleri