Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yatırımlarda yap-kirala dönemi

Devlet Planlama Teşkilatı (DPT), kamu-özel sektör işbirliği ile yapılacak yatırımlar için, mevcut Yap-İşlet-Devret, Yap-İşlet, işletme hakkı devri modellerinin dışında Yap-Kirala Modeli geliştirdi.

Yap-Kirala modelinde, bir yapı özel sektör tarafından finanse edilerek yapılacak ve belirli bir süre için idareye kiralanacak. Kiralanan yapı üzerindeki bazı mal ve hizmet üretim birimleri yapımcı tarafından işletilebilecek.

DPT’nin hazırladığı kanun taslağına göre, kamu ile özel sektör işbirliği çerçevesinde, mevcut Yap-İşlet-Devret, Yap-İşlet, işletme hakkı devri modellerinin yanı sıra Yap-Kirala Modeli getirilecek. Yap-Kirala Modelinde, bir yapı özel sektör tarafından finanse edilerek yapılacak. Belirli bir süre için idareye kiralanacak. Kiralanan yapı üzerindeki bazı mal ve hizmet üretim birimleri kısmen veya tamamen yapımcı tarafından işletilebilecek. Yapının mülkiyeti kira dönemi sonunda sözleşmede düzenlenmesi durumunda kamuya geçecek. Ayrıca, tamamlama, yenileştirme, geliştirme, arama, restorasyon, bakım-onarım ve benzeri işler için değişik modeller de oluşturulabilecek.

Kamu-Özel Sektör İşbirliği çerçevesinde üretilecek mal ve hizmet bedellerine, idare, Maliye Bakanlığı veya Hazine Müsteşarlığı tarafından garanti verilebilecek.

/ ANKARA

23.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gençlerin en büyük sorunu işsizlik

  Irak operasyonu ekonomimizi etkilemez

  Devletin gözü kayıtlılarda

  Yatırımlarda yap-kirala dönemi

  Fark, memura zam olacak

  Vergiyi tabana yayacağız

  Ülker, Godiva'yı satın aldı

  Aylık farkı ortadan kaldırılsın

  Yumurtacılığın altın dönemi

  Mükelleflerin emtia envanteri çıkarılacak

  Darphanede kuruş mesaisi


 Son Dakika Haberleri