Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Güneydoğu’ya kardeşlik köprüsü

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Kurban Bayramı’nda Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yardım yapılması yönündeki çağrısı üzerine Kızılay, Deniz Feneri, Kimse Yok mu, Uluslararası İnsani Yardım Vakfı (İHH), Cansuyu ve İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği (IBS) gibi insani yardım amaçlı kuruluşlar, bu bölgelerdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım eli uzattı.


NİYE KAÇALIM Kİ?

Türkiye-AB ilişkileri ile ilgili olarak Yeni Asya’nın sorularını cevaplandıran emekli Büyükelçi Özden Sanberk şöyle konuştu: “Türkiye 600 yıllık Avrup

Hacılar dönüş yolunda

Kutsal topraklarda bulunan ve hac farizasını yerine getiren hacılar, Mekke’den ayrılmaya başladı. Alınan bilgiye göre, Arafat’tan indikten sonra 3 gün


  Ayrılık tohumları ekenler iktidar olamaz

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’İşte Trabzon’daki malum Santoro olayı, Malatya’daki olay, son olarak İzmir’de yaşanan olay... Bunlar asla bizim kabullenemeyeceğimiz olaylardır. Bunlar İslamın cahilidir, İslamdan nasibini almamış insanların yaptığı işlerdir’’ dedi.


  Yüzlerce terörist safdışı

Genelkurmay Başkanlığı, Irak’ın kuzey kesiminde, bugün öğlen saatlerinde tespit ve teşhis edilen PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait önemli bazı hedeflerin Türk Hava Kuvvetlerine mensup savaş uçakları tarafından 14.25-15.00 saatleri arasında vurulduğunu bildirdi.


  Çoçuklar aileye muhtaç

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK), kurum bakımındaki çocukların, sorunsuz şekilde ailelerinin yanına döndürülmesi için Hollanda’daki Spirit Vakfı ile iş birliğine gitti.


  15 kat daha hızlı Süper ADSL yolda

2008’de Süper ADSL hızlı internet erişimi devreye giriyor.


  Tanık Koruma Kanunu TBMM Genel Kurulu’nda

TBMM Genel Kurulu, bu haftaki çalışmalarına görüşmeleri daha önce yarım kalan Tanık Koruma Kanunu tasarısını ele alarak başlayacak.


  Büyük alışveriş merkezleri fakirler için gezi mekânı

İstanbul Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Gülten Kazgan, tüketimi artırmanın tüm dünyada amaç haline geldiğini belirterek, bunun önemli bir aracının alışveriş merkezleri olduğunu söyledi.


  Özelleştirmeye karşı 22 yılda 7 bin 400 dâvâ

İstanbul Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (İSMMMO), Türkiye’de geçtiğimiz 22 yılda 30 milyar dolarlık özelleştirme gerçekleştirildiğini ve bu özelleştirmelere karşı 7 bin 400 dava açıldığını bildirdi.


  TİSVA’dan dilencilere kredi

Türkiye İsrafı Önleme Vakfı (TİSVA), Diyarbakır’da yaşayan dilencilere mikrokredi verdi. Krediyle tezgah alarak mendil ve kalem satmaya başlayan dilenciler, kredinin geri ödemesini de yaptı.


  Mersin Limanı Avrupa standartlarını yakaladı

MIP Genel Müdür Yardımcısı Kürşad Tezkan, Mersin Limanının devrinin üzerinden yedi ay geçmiş olmasına rağmen, işlem hacmi, elleçleme ve bekleme süresi başta olmak üzere büyük başarılar yakaladıklarını bildirdi.


  Konya, savunma sanayiinde iddialı

Büyük sanayi kuruluşları ve 32 bin küçük ve orta boy işletmesi (KOBİ) ile birlikte 106 ülkeye 1 milyar doların üzerinde ihracat yapan Konya’nın, savunma sanayi açısından da büyük bir potansiyele sahip olduğu bildirildi.


  Otokuşetli tren 30 bin yolcu taşıdı

Avusturya’nın Villach kenti ile Edirne arasında otokuşetli tren seferleri düzenleyen Optima Firmasının Türkiye Temsilcisi Erol Gence, bu yılki seferlerinin başarıyla sona erdiğini ve 300 tren seferiyle 12 bin araç ve 30 bin yolcu taşıdıklarını bildirdi.


  Aksaraylı köylüler fidan istiyor

Aksaray’da bir okulda başlayan ağaçlandırma çalışmasından etkilenen köylüler, yol boylarına açtıkları 3 bin 500 çukur için fidan desteği bekliyor. Ekecik Dağı eteğindeki merkeze bağlı Çekiçler köyü İlköğretim Okulundaki ağaçlandırma faaliyetini gören köylüler, ağaç dikmeye başladı.


  Tünel için ödenek isteği

Malatya-Kayseri kara yolunun kış mevsiminde açık tutulması, geçişlerin rahat ve güvenli sağlanması amacıyla Karahan mevkisinde yapılması planlanan 2 kilometre uzunluğundaki tünel için 110 milyon YTL ödenek bekleniyor.


  Erzurum - 20 derece

Doğu Anadolu Bölgesi’nde önceki gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 20 dereceyle Erzurum’da ölçüldü.


  Suriyeli’ler ülkelerine dönmeye başladı

Yakınlarıyla bayramlaşmak için 48 saatliğine Türkiye’ye giriş yapan Suriye vatandaşları, ülkelerine dönmeye başladı.


  Kilis’den Suriye’ye bayram ziyareti

Kilis Valisi Nevzat Turhan, akrabalarıyla bayramlaşmak üzere 48 saatliğine Kilis’ten Suriye’ye giden vatandaşların, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’ndan geçişlerini yerinde izledi ve Suriyeli yetkililerle bayramlaştı.


  Barajlar dolmadı

Türkiye’nin dört büyük iline içme suyu sağlayan barajlardaki doluluk oranı geçen yılın üçte birinde kaldı.


  Nakit yerine, kartlı geçiş

Ulaştırma Bakanlığınca, ağır vasıtaların gişe alanlarında oluşturduğu yoğunlukların giderilmesi, nakit gişelerinde çalışan eleman sayısındaki yetersizliklerin ortadan kaldırılması amacıyla 1 Şubat 2008 tarihinden itibaren Fatih Sultan Mehmet Köprüsündeki iki gişede nakit yerine Kartlı Geçiş Sistemi (KGS) uygulaması başlatılacak.


  Köprüde beklemenin maliyeti 1.5 milyar dolar

İstanbulluların bitmek bilmeyen trafik çilesinin ekonomiye olan maliyeti de giderek artıyor.


  Kitap ayraçlarında sağlıklı beslenme

Sağlık Bakanlığı, ilköğretim öğrencilerinin beslenme ve sağlık durumlarının geliştirilmesine yönelik uyarıların bulunduğu kitap ayraçları hazırladı.


  Etleri sebzelerle birlikte pişirin

Uzmanlar, Kurban Bayramı ile değişen beslenme alışkanlıları sebebiyle vatandaşları uyarıyor. Etlerin sebzelerle birlikte pişirilmesi ve tüketilmesinin, ‘sağlıklı beslenme’ açısından önemli olduğu belirtildi.


  Kadınlar evde dikkatsiz

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Öğretim üyelerince 100 kadın üzerinde yapılan araştırmada, kadınlardan 62’sinin dikkatsizlik sonucu son bir yılda ev kazasına uğradığı belirlendi.


  Yemek borusu yanıklarına dikkat

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Melikoğlu, çocukların kendi başlarına hareket etmeye başladıkları, ancak okuma yazma bilmedikleri dönemde, yağ ve kir çözücü maddeleri su zannederek içebileceklerine dikkati çekerek, ‘’Bu tür durumlarla karşılaşılması halinde olayı yaşayan kişi kesinlikle kusturulmamalı’’ dedi.


  Ülser, ekeklerde daha sık görülüyor

Uzmanlar, sonbahar ve kış aylarında artış gösteren ülserin, erkeklerde yüzde 10, kadınlarda ise yüzde 4 oranında görüldüğünü belirterek, "Kötü beslenme, stres, alkol, sigara ve bazı ilaçların kullanımının yanısıra helikobakter ülsere yol açıyor.


  Çocuk dostu şehir: Karaman

Sağlık Bakanlığı ile UNICEF arasında imzalanan eylem planı kapsamında ‘’Çocuk Dostu Şehir’’ olabilmek için çalışmalara başlayan Karaman Valiliği, çocuk haklarının eksiksiz olarak uygulanması için seferberlik başlattı.


  Anadolu’nun cömert yüzü

Türkiye’den, farklı ülke giden sivil toplum kuruluşlarının gönüllüleri, Türk halkının kurbanlarını vekâleten keserek ihtiyaç sahiplerine dağıttı. İHH İnsani Yardım Vakfı gönüllüleri, 111 bölge ve ülkede 50 bin adet kurbanı büyük başarıyla kesip fakir ve yoksulları sevindirdi.


  Kahvede sigara içmek referandumla yasaklandı

Aydın’ın Koçarlı ilçesine bağlı Çakırbeyli köyünde bir süre önce yapılan referandumla köydeki kahvehanelerde sigara içilmesi yasaklandı.


  105. Kurban Bayramını kutladı

Hayatını, Keçiören Güçsüzler Yurdu Huzurevi’nde sürdüren 5 çocuk, 11 torun sahibi 105 yaşındaki Cemile Gezer, çocukları, torunları ve huzurevindeki arkadaşlarıyla bir Kurban Bayramı’nı daha görmenin sevincini yaşıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri