Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tanık Koruma Kanunu TBMM Genel Kurulu’nda

TBMM Genel Kurulu, bu haftaki çalışmalarına görüşmeleri daha önce yarım kalan Tanık Koruma Kanunu tasarısını ele alarak başlayacak.

Genel Kurulda, temel kanun olarak görüşülmeye başlanan Tanık Koruma Kanunu Tasarısının 25 Aralık Salı günü bitirilmesi planlanıyor. Geçen dönem Genel Kurulda görüşülemeyen ve Hükümet tarafından yenilenen, tanıkların kimliğinin saklı tutulması ve güvenliğinin sağlanmasına olanak tanıyan tasarıya göre, koruma tedbirleri ağırlaştırılmış müebbet hapis, müebbet hapis ve alt sınırı 10 yıl veya daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlar, bir örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen alt sınırı 2 yıl veya daha fazla hapis cezasını gerektiren suçlar ile terör örgütünün faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarda tanıklık yapanlar yönünden uygulanacak.

İşlenen suçun etkisiyle psikolojisi bozulmuş çocuk ve mağdurlar, mahkemede dinlenenlerin nişanlısı, evlilik bağı kalmasa bile eşi, kan hısımlığından veya kayın hısımlığından üst soy veya alt soyu, ikinci derece dahil kan veya ikinci derece dahil kayın hısımları ve evlatlık bağı bulunanlar ile yakın ilişki içinde olduğu kişiler, tanık koruma kapsamına alınacak.

Tanıkların, kimlik ve adres bilgileri kayda alınarak gizli tutulacak ve kendisine yapılacak tebligatlara ilişkin, ayrı bir adres tespit edilecek. Tanık koruma programı kapsamında olan kişiler, duruşmada hazır bulunma hakkına sahip bulunanlar olmadan ya da ses veya görüntüsü değiştirilerek özel ortamda dinlenilecek.Tanık koruma programındaki kişilere, fiziki koruma sağlanacak. Adli sicil, askerlik, vergi, nüfus, diploma, pasaport, sosyal güvenlik gibi belgeler değiştirilecek ve yeniden düzenlenecek.

Koruma altına alınan kişilerin taşınır ve taşınmaz mal varlığıyla ilgili haklarını kullanmasına yönelik tedbirler getirilecek.

Geçici olarak geçimini sağlaması amacıyla maddi yardımda bulunulacak; koruma altındaki kişi çalışıyorsa işyeri ya da iş alanı değiştirilebilecek. Öğrenim görenin devam etmekte olduğu her türlü eğitim ve öğretim kurumunu değiştirmesi sağlanacak. Uluslararası anlaşmalara ve karşılıklılık ilkesine uygun şekilde, geçici olarak başka bir ülkeye yerleştirilebilecek.Fizyolojik görünümünün estetik cerrahi yoluyla veya estetik cerrahi gerektirmeksizin değiştirilmesi ve buna uygun kimlik bilgilerinin yeniden düzenlenmesi sağlanacak. Tanık koruma tedbiri kararları, soruşturma evresinde Cumhuriyet savcısı tarafından; kovuşturma evresinde ise mahkemece verilecek.

/ ANKARA

24.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Güneydoğu’ya kardeşlik köprüsü

  NİYE KAÇALIM Kİ?

  Hacılar dönüş yolunda

  Gençlerin soruları cevap bekliyor

  Ayrılık tohumları ekenler iktidar olamaz

  Yüzlerce terörist safdışı

  Çoçuklar aileye muhtaç

  15 kat daha hızlı Süper ADSL yolda

  Tanık Koruma Kanunu TBMM Genel Kurulu’nda

  Büyük alışveriş merkezleri fakirler için gezi mekânı

  Özelleştirmeye karşı 22 yılda 7 bin 400 dâvâ

  TİSVA’dan dilencilere kredi

  Mersin Limanı Avrupa standartlarını yakaladı

  Konya, savunma sanayiinde iddialı

  Otokuşetli tren 30 bin yolcu taşıdı

  Aksaraylı köylüler fidan istiyor

  Tünel için ödenek isteği

  Erzurum - 20 derece

  Suriyeli’ler ülkelerine dönmeye başladı

  Kilis’den Suriye’ye bayram ziyareti

  Barajlar dolmadı

  Nakit yerine, kartlı geçiş

  Köprüde beklemenin maliyeti 1.5 milyar dolar

  Kitap ayraçlarında sağlıklı beslenme

  Etleri sebzelerle birlikte pişirin

  Kadınlar evde dikkatsiz

  Yemek borusu yanıklarına dikkat

  Ülser, ekeklerde daha sık görülüyor

  Çocuk dostu şehir: Karaman

  Anadolu’nun cömert yüzü

  Kahvede sigara içmek referandumla yasaklandı

  105. Kurban Bayramını kutladı


 Son Dakika Haberleri