Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

KKTC, AB ile uyum görüşmelerine başlıyor

KKTC Başbakanı Ferdi Sabit Soyer, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu’nun genişlemeden sorumlu üyesi Olli Rehn’in ekibiyle, Kıbrıs Türk tarafının Avrupa standartlarına ulaşmasını sağlamak için 12 başlık çerçevesinde AB uyum görüşmelerinin başlaması konusunda anlaştıklarını açıkladı. Soyer, bu amaçla Kıbrıs Türk tarafının idari yapısının Avrupa standartlarına yükseltilmesiyle ilgili uyum görüşmelerinin gelecek ay başlayacağını bildirdi.


ABD’den operasyona destek

ABD Dışişleri Bakanlığı, Washington’un, Türkiye’nin vatandaşlarına yönelik PKK tehdidine son verme çabalarını desteklediğini bildirdi.

Yaver: Yerleşim yerleri zarar görmedi

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) öncek gün Irak’ın kuzey kesiminde PKK/KONGRA-GEL terör örgütüne ait bazı hedeflerin savaş uçakları tarafından vuruldu


  Sudan’da iki yolcu uçağı pistte çarpıştı

Sudan’ın başkenti Hartum’daki havaalanında meydana gelen uçak kazasının boyutunun büyük olmadığı bildirildi.


  Belçika’da terör alarmı tartışması

Belçika Federal Polisinin ve Brüksel hükümetinin, “ülkede terör eylemleri yapılabileceğine” ilişkin açıklamaları tartışmalara konu olurken, “kamuoyunun huzurunun gereksiz yere kaçırıldığı” görüşü ön plana çıkıyor.


  Minibüs feribottan Nil’e düştü: 16 ölü

Mısır’da bir minibüsün feribotun güvertesinden Nil nehrine düşmesi sonucu 16 kişinin öldüğü bildirildi.


  Slovenya’nın yeni devlet başkanı Turk yemin etti

AB dönem başkanlığını yılbaşında Portekiz’den devralmaya hazırlanan Slovenya’da, devlet başkanlığı seçiminin galibi solcu Danilo Turk, yemin ederek ülkenin 3. devlet başkanı olarak göreve başladı.


  Tayland’ta deniz kazası: 22 ölü

Tayland açıklarında bir geminin alabora olması sonucu en az 22 kişinin öldüğü bildirildi.


  İsrail, Doğu Kudüs’e konut inşa edecek

İsrail, Doğu Kudüs ile Batı Şeria’ya, gelecek yıl 740 ek konut inşa etmeyi planladığını açıkladı.


  Tayland’da darbeden sonra ilk seçim

Taylandlı seçmenler, 15 ay önce Başbakan ThaksinShinawatra’yı deviren askeri darbeden sonra ilk kez dün sandık başına gitti.amuoyu yoklamalarına göre, seçimden, Thaksin’in populist politikalarını destekleyen Halkın İktidarı Partisinin birinci, liberal eğilimli Demokrat Partinin ise ikinci çıkması bekleniyor.


  ‘Kıbrıs hakkında yeni önerim hazır’

Kıbrıs Rum yönetimi lideri Tasos Papadopulos, Kıbrıs sorunu hakkında ‘’yeni önerisinin’’ hazır oluğunu söyledi.


  Kosovalılar bağımsızlıklarını ilân edecek

Sırbistan’ın ciddi gazetelerinden Veçernje Novosti, Belgrat ve Paris diplomatik kaynaklarına dayanarak verdiği bir haberde Kosovalı Arnavutlar’ın ABD ve AB koordinasyonunda, 6 Şubat tarihinde tek taraflı olarak bağımsızlığı ilan edeceğini iddia etti.


  Anne, oğluyla aynı cephede

İngiltere’de Hampshire hastanesinde görev yapan hemşire Debbie Aylett’in, oğlu Tom Aylett’in bulunduğu Afganistan cephesinde görevlendirildiği ve aynı cephede görevlendirilen ilk anne ve oğul olacakları açıklandı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri