Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 24 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Bizim Kitap Mağazasında Risâle-i Nur Külliyatı kampanyası devam ediyor

Bursa Bizim Kitap Mağazalarında Risale-i Nur Külliyatı kampanyası devam ediyor. “Artık Risale-i Nur’u almak ve anlamak çok daha kolay” sloganıyla gerçekleştirilen kampanyada, Risale-i Nur Külliyatı 355 ytl yerine 210 ytl ve beraberinde de külliyat cd-romu hediye ediliyor.



Hizmet merkezleri aynı binada toplandı

Açılışı gerçekleştirilen Kültür Merkezi bünyesinde ise Yeni Asya Derneği Gençlik Merkezi, Risale-i Nur Enstitüsü, Yenisiad ve Yeni Asya Gazetesi Bursa Temsilciliği bulunuyor.



522 yıllık cami restore ediliyor

Kastamonu’nun Küre ilçesindeki tarihi Akşamseddin Camii’nin restorasyonu için çalışmalara başlandı. Edinilen bilgiye göre, 1455 yılında Hoca Akşemseddin tarafından yaptırılan tarihi caminin restorasyonunu öngören ihale yapıldı. İhaleyi alan firma yetkilileri, tarihi caminin aslına uygun şekilde restore edileceğini belirterek, tarihi ve mimari özelliklerin korunacağını bildirdi.



Anadolu yakasındaki tabyalar da restore edilecek

Gelibolu Yarımadası’nda, dönemin Devlet Bakanı Beşir Atalay’ın koordinatörlüğünde Uzun Devreli Gelişme Planı (UDGP) kapsamında şehitlik, anıt ve tabyalarda gerçekleştirilen projelerin ardından, Anadolu yakasındaki tarihi tabyalar, bataryalar ve şehitliklerin restore edilmesi için de çalışma başlatıldı.



Neyler Samandağ’dan

Hatay merkeze bağlı Yeşilpınar beldesi Mirioğlu Çok Programlı Lisesinde edebiyat öğretmenliği yapan, ney imalatçısı ve aynı zamanda neyzen olan Alper Yıldırım, Asi Nehri’nin denizle bütünleştiği mekanda yetişen kamışların Osmanlılar döneminden bu yana kaliteli neylerin yapımında kullanıldığını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri