Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bahçeli: AB riyakâr

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Avrupa Birliği’nin PKK örgütü ve etnik bölücülük konusundaki tutumu her yönüyle bir riyakarlık örneği olmuştur. PKK’yı bir terör örgütü olarak kabul eden AB, bunun gereklerini bugüne kadar yerine getirmekten ısrarla kaçınmıştır” görüşünü ileri sürdü.

MHP grup toplantısında konuşan Genel Başkan Bahçeli, 2007 yılının son çeyreğinde bölücü örgüt PKK’nın siyasallaşma stratejisinde kayda değer bir mesafe alındığını belirterek, bu dönemde Türkiye’nin bölünmesi reçetelerinin alenen tartışıldığını kaydetti. Etnik bölücülüğünün siyasi amaçlarının, siyasî yollarla gerçekleştirilmesi ümit ve beklentisinin yerleştiğini dile getiren Bahçeli, “Teröristlerle siyasi müzakere çağrıları ve siyasi af tartışmaları bizzat Sayın Başbakan tarafından gündeme taşınmıştır” dedi.

Türkiye’nin kanlı terör ve etnik bölücülükle mücadelede çok nazik bir döneme girdiğini vurgulayan Bahçeli, Türkiye’nin haklılığının bütün dünya tarafından anlaşıldığı şeklideki haberlerin gerçeği yansıtmadığını öne sürdü. Bahçeli, bu noktada AB’nin Türkiye’nin terörle mücadelesi konusundaki "samimiyetsiz" tutumu üzerinde özellikle durmak istediğini ifade ederek şöyle konuştu: “Avrupa Birliği’nin PKK örgütü ve etnik bölücülük konusundaki tutumu her yönüyle bir riyakârlık örneği olmuştur. PKK’yı bir terör örgütü olarak kabul eden AB, bunun gereklerini bu güne kadar yerine getirmekten ısrarla kaçınmıştır. PKK’nın kara para aklama kaynakları ve finansman alt yapısı AB ülkelerinde faaliyetlerini serbestçe sürdürmektedir. Terör örgütünün sözde siyasî kadroları AB ülkelerinde koruma altına alınmıştır. Kırmızı bültenle aranan teröristler, AB resmi makamlarınca korunmuş ve meşru muhatap muamelesi görmektedir.”

/ ANKARA

26.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Savunma hakkını kullanıyoruz

  Çiçek: Operasyonlardan rahatsız olmayın

  Genelkurmay: Tüm hedefler vuruldu

  Uçaklar yeniden bombaladı

  301 raftan iniyor

  Bahçeli: AB riyakâr

  Yargıtay, başkanını seçiyor

  ‘Noel Baba’ AİHM’e gidiyor

  Haluk Koç: CHP değişmeli

  Japonya’da İslâm doğuyor

  Bala’daki depremzedelere konut yapılacak

  Balık ağına uçak enkazı takıldı

  Araştırma etik kuruluna din adamı üyeler geliyor

  Yurtkur taahhüt senetlerini istiyor

  Kantinler risk altında

  Polis ‘neron’un peşinde

  Ardahan eksi 26

  54 ülkeye yardım eli

  İlköğretimini yapamamış çocuklara telâfi eğitimi

  Evlilik öncesi testler önemli

  En acı karşılaşma

  Yurda gelen yabancı sayısı arttı


 Son Dakika Haberleri