Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Çiçek: Operasyonlardan rahatsız olmayın

Hükümet Sözcüsü, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Kuzey Irak operasyonlarıyla ilgili olarak, “Türkiye durup dururken, keyfi olarak bir operasyon yapmadı. Türkiye’nin bu operasyonlarından rahatsız olanların, evvela PKK’nın varlığından rahatsız olmaları gerekir” dedi.

Hükümet Sözcüsü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, ‘’Temenni ederiz ki buna ihtiyaç kalmaz biz bunu arzu etmeyiz, ama o belâ orada durduğu, Türkiye rahatsız olduğu sürece de operasyonlar, ihtiyaç olduğunda devam edecektir’’ dedi.

Bakanlar Kurulu toplantısı sonrasındaki açıklamasının ardından soruları cevaplandıran Çiçek, terörle mücadele konusundaki tedbirlere ilişkin bir soru üzerine, terörle mücadelenin Türkiye’nin en önemli meselesi olduğunu ifade etti. Terörle mücadelede askerî tedbirlerin devam ettiğine dikkati çeken Çiçek, şöyle devam etti:

‘’Alınan yetki çerçevesinde, Türk Silahlı Kuvvetleri, ihtiyaç duyduğunda, daha evvel kendisine verilmiş direktif çerçevesinde, bunun zamanını, şümulünü, miktarını kendisi tayin ediyor, bunu hükümetle mutabık kalarak, bu operasyonları yürütüyor, bundan sonra da yürütecek. Ne zamana kadar? Evvela yetki açısından bakıyorsak, 17 Ekim 2008’e kadar. Çünkü bir yıllığına verilmiş bir yetkidir. Temenni ederiz ki buna ihtiyaç kalmaz, biz bunu arzu etmeyiz, ama o belâ orada durduğu sürece, Türkiye rahatsız olduğu sürece de operasyonlar, ihtiyaç olduğunda devam edecektir. Şu da açık ve nettir; daha evvel bunlar bu netlikte kabul edilmiyordu, demek ki orada bir PKK terör örgütü var. O örgüt Türkiye'yi rahatsız ediyor. O zaman şikayet edenlerden bizim de talebimiz şu ki bunları orada barındırmasınlar. Bu operasyona gerek kalmaksızın biz bu belanın oradan def edilmesini her platformda söyledik. Türkiye durup dururken, keyfi olarak bir operasyon yapmadı. Türkiye'nin bu operasyonlarından rahatsız olanların, evela PKK'nın varlığından rahatsız olmaları gerekir.''

/ ANKARA

26.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Savunma hakkını kullanıyoruz

  Çiçek: Operasyonlardan rahatsız olmayın

  Genelkurmay: Tüm hedefler vuruldu

  Uçaklar yeniden bombaladı

  301 raftan iniyor

  Bahçeli: AB riyakâr

  Yargıtay, başkanını seçiyor

  ‘Noel Baba’ AİHM’e gidiyor

  Haluk Koç: CHP değişmeli

  Japonya’da İslâm doğuyor

  Bala’daki depremzedelere konut yapılacak

  Balık ağına uçak enkazı takıldı

  Araştırma etik kuruluna din adamı üyeler geliyor

  Yurtkur taahhüt senetlerini istiyor

  Kantinler risk altında

  Polis ‘neron’un peşinde

  Ardahan eksi 26

  54 ülkeye yardım eli

  İlköğretimini yapamamış çocuklara telâfi eğitimi

  Evlilik öncesi testler önemli

  En acı karşılaşma

  Yurda gelen yabancı sayısı arttı


 Son Dakika Haberleri