Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Ardahan eksi 26

Doğu Anadolu Bölgesi’nde en soğuk gece, sıfırın altında 26 dereceyle Ardahan’da yaşandı.Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nün kıyıları buz tuttu.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 26, Erzurum’da 24, Kars’ta 23, Ağrı’da 22, Iğdır ve Erzincan’da da 10 derece oldu. Soğuk havanın önümüzdeki hafta başına kadar sürdürmesinin beklendiği de kaydedildi.

Beyşehir Gölü’nün kıyıları buz tuttu

Türkiye’nin en büyük tatlı su gölü olan Beyşehir Gölü’nün kıyıları buz tuttu. Kıyı kesimlerindeki buzlanma; sisin etkisiyle de görüş mesafesinin düşmesi üzerine, Beyşehir Gölü’nde balıkçılık durma noktasına geldi. Geçimlerini sağlamak için avlanmaya çıkan balıkçılar, buzları kırarak su yüzeyinde hareket etmeye çalışıyor. Az sayıda balıkçı, yanlarında pusula bulundurmak suretiyle ya da kıyıları takip edip ilerleyerek, kaybolma riskine karşı tedbir almaya çalışıyor. Beyşehirli balıkçı Kâmil Özdemir, göl yüzeyindeki buz kalınlığının 5 santim olduğunu belirtti. Bu arada, Beyşehir Gölü’nün buz tutması sebebiyle çok sayıda balıkçı teknesi Eşrefoğlu Köprüsü altındaki limanda bekletiliyor.

Murat Nehri dondu

Muş’ta soğuk havanın etkisiyle Murat Nehri’nin yüzeyini buz kapladı. Alınan bilgiye göre, Fırat Nehri’nin en büyük kolu olan Murat Nehri, hava sıcaklığının sıfırın altında 15 dereceye kadar düşmesi sonucu buz tuttu. Bu arada, balık avlayarak geçimini sağlayan merkeze bağlı Kıyıbaşı, Domlusu, Akkonak ve Göçmenler köylerinde yaşayan vatandaşlar, nehrin buz tutması sebebiyle sıkıntı yaşıyor. Bu köylerde yaşayan ve balıkçılıkla geçimini sağlayan vatandaşlar, nehrin yüzeyini kaplayan buzu kırarak balık avlayabildiklerini belirtti.

/ ERZURUM - BEYŞEHİR- MUŞ

26.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Savunma hakkını kullanıyoruz

  Çiçek: Operasyonlardan rahatsız olmayın

  Genelkurmay: Tüm hedefler vuruldu

  Uçaklar yeniden bombaladı

  301 raftan iniyor

  Bahçeli: AB riyakâr

  Yargıtay, başkanını seçiyor

  ‘Noel Baba’ AİHM’e gidiyor

  Haluk Koç: CHP değişmeli

  Japonya’da İslâm doğuyor

  Bala’daki depremzedelere konut yapılacak

  Balık ağına uçak enkazı takıldı

  Araştırma etik kuruluna din adamı üyeler geliyor

  Yurtkur taahhüt senetlerini istiyor

  Kantinler risk altında

  Polis ‘neron’un peşinde

  Ardahan eksi 26

  54 ülkeye yardım eli

  İlköğretimini yapamamış çocuklara telâfi eğitimi

  Evlilik öncesi testler önemli

  En acı karşılaşma

  Yurda gelen yabancı sayısı arttı


 Son Dakika Haberleri