Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Erdoğan: Savunma hakkını kullanıyoruz

AKP Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, masum vatandaşlara, güvenlik güçlerine silâh doğrultana, kurşun sıkana ‘’kader kurbanı’’ gözüyle bakarak müsamaha gösteremeyeceklerini bildirerek, ‘’Türkiye’nin teröre karşı kendini savunma hakkı tartışılmazdır. Şu anda yapılan operasyon da bu hakkın kullanılmasından ibarettir’’ dedi.

Erdoğan, yaklaşık 1 ay aradan sonra yapılan partisinin TBMM grup toplantısındaki konuşmasına, milletvekillerinin ve vatandaşların Kurban Bayramını kutlayarak başladı. Hristiyan vatandaşların Noel bayramı ile Musevî vatandaşların Hanuka bayramlarını da kutlayan Başbakan Erdoğan, toplumsal dokunun bozulmadan korunmasının, gelecek nesillerin emniyet ve güven içinde yaşamasının, kadim değerlerin, insanî meziyet ve geleneklerin gelecek kuşaklara intikaline bağlı olduğunu anlattı. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘’Aksi halde, dünyayı bir çatışma alanı olarak görmekten, güçlü olanın zayıf olana tahakkümünden kurtulamayız. Bizim hükümet olarak, siyasî irade olarak bütün çabamız, milletimizin huzurudur, refahıdır, mutluluğudur. Ne yazık ki geçmişin büyük hataları, geçmişin büyük yanlışları bize ağır maliyetler ödetmiştir. Bu ülkenin evlâtlarının bir kısmı, soğuk savaş yıllarının iki kutuplu dünyasında kurulan bazı tuzaklara düşmüş, ülkelerine bağlılıkları zedelenmiş, hatta anne ve babalarına bile küsmüşlerdir. Tezgâhın gerisinde insanlık düşmanı arzularını gizleyen silâh tüccarlarının, uyuşturucu tüccarlarının, terör tacirlerinin, uluslararası mafyanın kirli tuzaklarından, kimin ekmeğine yağ sürdüğünden bile habersiz bazı gençler, kendilerine de anne babalarına da bu ülkeye de büyük acılar yaşatmışlardır.

Ne var ki masum vatandaşlarımıza, güvenlik güçlerimize silâh doğrultana, kurşun sıkana ‘kader kurbanı’ gözüyle bakarak müsamaha gösteremeyiz.

Gelinen noktada, terörün milletimize yaşattığı acılar için ‘yeter artık’ dedik ve Meclisimizin verdiği karar doğrultusunda, terörizmle mücadelede gereken her türlü adımı güçlü bir şekilde uygulamaya geçirdik.’’

Başbakan Erdoğan, hiç kimsenin kendilerinden, terörist saldırılara, bir çok insanın canına mal olan bu menfur eylemlere sessiz kalmalarını bekleme hakkı olmadığını söyledi. ‘’Türkiye’nin teröre karşı kendini savunma hakkı tartışılmazdır’’ diyen Erdoğan, şöyle konuştu:

‘’Şu anda yapılan operasyon da bu hakkın kullanılmasından ibarettir. İlk gün söylediğimiz gibi, sınır ötesi operasyonların tek hedefi, terör örgütü PKK’dır. Fakat muhalefetin, maalesef bu konulara yaklaşımında, ‘AK Parti veya AK Parti iktidarı, teröre karşı gerekeni yapmıyor veya geç kaldı. Terör için bu gibi adımlar mı atılmalı?’ gibi, bu işi küçümseyici, ‘Efendim, siyasî, diplomatik, askeri konularda gerekenler yapılmıyor’ gibi hâlâ bu tür yaklaşımlar içerisinde olması, gerçekten düşündürücüdür. Siz bağcıyı mı dövüyorsunuz, üzüm mü yiyorsunuz? Sizin derdiniz ne? Yapılacak bir şeyler var da bu iktidar bunu yapmıyorsa, gel onu söyle. Ama bunların ne yazık ki böyle düşündükleri, üretecekleri bir projeleri de yok zaten. Biz ülkemizde huzuru, barışı nasıl tesis edeceğiz, bunun gayreti içindeyiz.’’

/ ANKARA

26.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Erdoğan: Savunma hakkını kullanıyoruz

  Çiçek: Operasyonlardan rahatsız olmayın

  Genelkurmay: Tüm hedefler vuruldu

  Uçaklar yeniden bombaladı

  301 raftan iniyor

  Bahçeli: AB riyakâr

  Yargıtay, başkanını seçiyor

  ‘Noel Baba’ AİHM’e gidiyor

  Haluk Koç: CHP değişmeli

  Japonya’da İslâm doğuyor

  Bala’daki depremzedelere konut yapılacak

  Balık ağına uçak enkazı takıldı

  Araştırma etik kuruluna din adamı üyeler geliyor

  Yurtkur taahhüt senetlerini istiyor

  Kantinler risk altında

  Polis ‘neron’un peşinde

  Ardahan eksi 26

  54 ülkeye yardım eli

  İlköğretimini yapamamış çocuklara telâfi eğitimi

  Evlilik öncesi testler önemli

  En acı karşılaşma

  Yurda gelen yabancı sayısı arttı


 Son Dakika Haberleri