Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Vefatının 71. yıldönümünde Mehmet Âkif’i anıyoruz

İstiklal Marşı şairi Mehmet. Âkif’i, vefatının 71. yıldönümünde anıyoruz. Bugün Âkif için, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından sat 10.00’da İstiklal Marşını yazdığı mekân olan Ankara’da Taceddin Dergahında bir tören düzenlenecek.

Toplantıya çok sayıda sivil ve resmi toplum kuruluşlarının yanı sıra öğrenciler de yoğun ilgi gösteriyor.

“Mehmet Âkif, dönemi ve çevresi Bilgi Şöleni” 29-30 aralıkta yapılıyor. Geçen sene ilki yapılan Mehmet Âkif bilgi şöleninin ikincisine 23 ilim ve fikir adamı bildiri sunacak. İlim Yayma Cemiyeti Ankara Şubesi ve Türkiye Yazarlar Birliği’nin düzenlediği bilgi şöleni, Odalar Birliği (TOBB) Salonunda yapılacak. 

İstiklâl Marşımızın şairi Mehmed Âkif Ersoy vefatının 71. yılı dolayısıyla Ankara’da bir bilgi şöleni (sempozyum) ile de anılacak. Üniversite öğretim üyeleri, ilim ve fikir adamlarının konuşmacı olarak katılacağı bilgi şöleni, 29 Aralık Cumartesi sabahı Odalar Birliği (TOBB) salonunda 10.00’daki açılışın ardından, öğleden sonra iki oturumla devam edecek. 30 Aralık pazar günü yapılacak iki oturumla bilgi şöleni tamamlanacak.

“Mehmet Âkif, dönemi ve çevresi” bilgi şölenine bildiri ile katılacak ilim ve fikir adamları şunlar: Cevat Akkanat, Caner Arabacı (Doç. Dr.), M. Çetin Baydar, Musa Bilgiz ( Yrd.Doç. Dr),  Ali Birinci  (Prof. Dr.), S. Hayri Bolay (Prof. Dr.), Mustafa Can (Dr.), Suat Cebeci (Prof. Dr.), Berat Demirci (Dr.), D. Mehmet Doğan, Mehmet Dörenek(Prof. Dr.), Nazım Elmas (Dr.), Y. Turan Günaydın, İhsan Işık, Vahit İmamoğlu (Doç. Dr.), Mustafa Kara (Prof. Dr.), Turan Karataş (Doç. Dr.),  M. Önal Mengüşoğlu, Suat Mertoğlu (Dr.), Mustafa Özçelik, Nazif Öztürk (Dr.),  Kâzım Ürün (Prof. Dr.) ve Kâmil Yeşil.

Bilgi şöleninde sunulacak bildiriler arasında, “Mehmet Âkif’in Mısır hayatı”, “Mehmet Âkif’te ilm-i fen telakkisi”, “Çağdaş bir Kur’an mütefekkiri: Mehmet Âkif”, “Mehmet Âkif’in insan anlayışı”, “Mehmet Âkif’in İslâmı anlayışı ve sunuş tarzı”, “Milliyetçiliğin ontolojisi olarak Mehmet Âkif”, “Mehmet Âkif ve Süleyman Nazif”, “Mehmed Âkif’in şiirinde temalar”, “Mehmet Âkif’te dostluk ve dayanışma”, “Mehmet Âkif ve dostları” “Mehmed Âkif’in devrin müslüman mütefekkirleriyle irtibatı”, “Mehmet Âkif ve içtimai Kur’an tefsiri”, “Mehmet Âkif’in hikâyeciliği” başlıkları dikkati çekiyor. Toplantıda sunulan tebliğler kitap halinde yayınlanacak.

İSTANBUL’DA DA ANILIYOR

Beyoğlu Belediyesi ve Türkiye Yazarlar Birliği, Mehmet Akif'i iki ayrı faaliyetle anıyor. Bugün Mehmet Akif Ersoy için ilk tören hastalığı sırasında son günlerini geçirdiği Mısır Apartmanı önünde yapılacak ve bina girişine konulan plaket açılacak. Yine bugün Muammer Karaca Tiyatrosu'nda da farklı bir anma töreni düzenlenecek.

27.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vefatının 71. yıldönümünde Mehmet Âkif’i anıyoruz

  Türküler gibi kilimlerin de hikâyeleri var

  Ebru sergisi ilgi gördü

  Türk sinemasının rekorlu vedası


 Son Dakika Haberleri