Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ebru sergisi ilgi gördü

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 İletişim ve Paylaşım Gurubu ebru ve kaligrafi sergisi açtı. Yerel Gündem 21 toplantı salonunda gerçekleşen sergi açılışına, Belediye Başkanı Cemal Akın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Müftüsü Bekir Gerek ile Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Uğural, Esenlik Genel Müdürü Osman Furkan ve davetliler katıldı.

Açılışta bir konuşma yapan proje sorumlusu Rukiye Özmarasalı, serginin amacının toplumda iletişim kalitesinin artmasına katkı sağlamak olduğunu kaydetti.

Özmarasalı, “Bu proje ile Hz. Mevlana’nın yaşam felsefesini ve öğretilerini yine bizim kültürümüz olan Ebru ve Kaligrafi sanatları ile sentezleyerek paylaşmak ve hatırlamayı amaçladık” dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın ise Malatya Belediyesi olarak kültürel ve sanatsal faaliyetleri de fiziksel faaliyetler kadar önemsediklerini ifade etti. Başkan Akın, “Malatya’da eskilerden günümüze kalmış kültür ve sanat eserlerini koruyoruz” dedi.

Daha sonra serginin açılışını gerçekleştiren Başkan Akın ve davetliler sergilenen eserleri inceleyerek sanatçılardan bilgi aldı.

Sergiyi hazırlayan Yerel Gündem 21 İletişim ve Paylaşım Gurubu Proje Sorumlusu Rukiye Özmarasalı, Ebru Sanatçısı Turgut Çekmegelioğlu ve Serdar Kipdemir’e teşekkür belgesi verildi.

27.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vefatının 71. yıldönümünde Mehmet Âkif’i anıyoruz

  Türküler gibi kilimlerin de hikâyeleri var

  Ebru sergisi ilgi gördü

  Türk sinemasının rekorlu vedası


 Son Dakika Haberleri