Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türk sinemasının rekorlu vedası

Türk sinemasının gişede başarı gösteren iki filmi “Kabadayı” ile “Beyaz Melek”, 2007 yılına rekorla veda etmeye hazırlanıyor. Şener Şen’in başrolünü üstlendiği “Kabadayı”, 10 günde 920 bin izleyiciye ulaşırken, “Beyaz Melek” filminin 40 günlük seyirci sayısı 1 milyon 503 bin 214 oldu.

Ömer Vargı’nın yönettiği “Kabadayı” filmi, ilk hafta 540 bin 259 kişi, ikinci haftasında da 380 bin 50 kişi tarafından izlendi.

Kasımda 165’i Türkiye, 60’ı yurt dışında olmak üzere 225 kopyayla 260 salonda gösterime giren Bezay Melek ise önceki akşam itibarıyla Türkiye’de 1 milyon 503 bin 214, Avrupa’da da 246 bin seyirciye ulaştı.

Almanya, İngiltere, Avusturya, Hollanda, Belçika, İsviçre, Danimarka ve Fransa’da da gösterimde bulunan film, Kırmızıgül’ün ilk yönetmenlik denemesi niteliğini taşıyor.

Mahsun Kırmızıgül, Sarp Apak, Ali Sürmeli, Arif Erkin, Bilge Zobu, Cihat Tamer, Cezmi Baskın, Deniz Oral, Emel Sayın, Erol Demiröz, Erol Günaydın, Fadik Sevin Atasoy, Fırat Danış, Gazanfer Özcan, Hüseyin Avni Danyal, İlkay Saran, Lale Belkıs, Necmi Yapıcı, Nejat Uygur, Nurşin Demir, Salih Kalyon, Suna Selen, Tanju Tuncel, Toron Karaca, Tomris Oğuzalp, Yağmur Dilan Bozacı, Yavuz Bingöl, Yıldız Kenter ve Zeynep Tokuş’un rol aldığı film, bir grup insanın hayata ve birbirlerine duyduğu aşk ve sevgiyi konu alıyor. Huzurevi sakinlerinin hüzün ve mutlulukla iç içe dünyalarını işleyen filmin yedi hafta süren çekimleri, İstanbul, Adapazarı, Tuz Gölü ve Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

27.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Vefatının 71. yıldönümünde Mehmet Âkif’i anıyoruz

  Türküler gibi kilimlerin de hikâyeleri var

  Ebru sergisi ilgi gördü

  Türk sinemasının rekorlu vedası


 Son Dakika Haberleri