Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İstismara destek olmayın

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Genel Müdürü İsmail Barış, vatandaşların sokakta çalıştırılan çocuklara para vermeleri durumunda o çocuğu istismar eden kişiye destek sağlayacaklarını belirterek, ‘’Verdiğiniz her kuruş, o çocuğun sokakta kalmasına ve sokakta yaşayan çocuğa dönüşmesine katkı sağlar’’ dedi.

Barış, UNICEF’in yayınladığı ‘’Evet Deyin’’ adlı derginin Sonbahar sayısında yer alan söyleşisinde sokak çocuklarının durumunu değerlendirdi. Dünyanın hemen her ülkesinde sokakta çalıştırılan ve sömürülen çocuklar bulunduğunu ifade eden Barış, Türkiye’de de ekonomik sıkıntılar sebebiyle çocuklarını istismar eden aileler bulunduğunu belirtti.

‘’Sokakta çalışan çocuk’’ kavramının değiştirilmesi gerektiğini kaydeden Barış, sokakta çalıştırılarak ‘’istismar edilen’’ çok sayıda çocuk bulunduğunu bildirdi.

Sokakta istismar edilenlerin önemli kısmının 6-12 yaş arasında ve göç etmiş ailelerin çocukları olduğunu anlatan Barış, ‘’Bazı kentlerde sokaklar adeta iş yerine dönüşmüş. Çocuk, trafik lambalarında mendil satıyor, cam siliyor ve boyacılık yapıyor. Genellikle anne veya babası da o bölgede bulunuyor ve bunu güya çocuğu başka tehlikelerden koruma adına yapıyor. Ama tam tersine kendi elleriyle çocuğu ateşe atıyor’’ görüşüne yer verdi. SHÇEK tarafından geliştirilen ve 8 ilde uygulanan modelle çalışan çocuk sayısının azaltıldığını bildiren Barış, Türkiye’de şu anda sokakta yaşayan ve ailesiyle bağları kopmuş çocuk sayısının 400-500 civarında olduğunu kaydetti.

SOKAKTA ÇALIŞAN, SOKAKTA ALIŞIYOR

Barış, sokakta çalıştırılan çocukların yüzde 30-40’nın daha sonraki yıllarda sokakta yaşamaya başladığını belirtti. Sokakta çalıştırılan bir çocuğa para verilmesinin o çocuğu istismar eden kişiye destek sağlamak anlamına geldiğini ifade eden Barış, “Verdiğiniz her kuruş, o çocuğun sokakta kalmasına ve sokakta yaşayan çocuğa dönüşmesine katkı sağlar’’ dedi.

SHÇEK’in maddî durumu yetersiz ailelere çocuklarına bakabilmeleri için 325 YTL yardımda bulunduğunu anlatan Barış, kurumun 2007 yılı içerisinde tüm hizmetler için 350 milyon YTL civarında harcama yaptığını bildirdi.

Sokakta yaşayan çocukların sayısını sıfıra indirmeyi hedeflediklerini kaydeden İsmail Barış, bütün kurum ve kuruluşları iş birliğine çağırdı. Barış, 2008 yılı sonunda konuyla ilgili önemli ilerlemeler sağlanacağını belirtti.

/ ANKARA

28.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Risâle-i Nur, ders kitabı olacak

  İNTİHAR SALDIRISINDA ÖLDÜ

  Erdoğan: 301 için bize teklif gelmedi

  Fay farklı şiddet aynı

  Servisler çarpıştı: 4 öğrenci öldü

  Neron yine işbaşında 9 araç daha yakıldı

  Türkiye'yi iyi okuyamadık

  Bakandan zamma tepki

  Gıdada tek otorite Tarım Bakanlığı olacak

  Anayasa Mahkemesi: Hakem Heyeti ‘mahkeme’ değil

  Dursun Uyar, teslim oldu

  Baydemir’in 3 yıl 6 ay hapsi istendi

  Avrupa, Türkiye ile küresel güç olur

  DTP’ye tedbir yok

  2007’nin son MGK toplantısı

  Sekiz asırlık çınara tanıtım panosu

  İstihdam sadece hükümetin değil, Türkiye’nin meselesi

  Kitabı oku, ödülü kap

  2,5 aydır hastanede ziyaretçi bekliyor

  Yılbaşı kutlamaları Kadıköy’de de iptal

  DHMİ’ye yeni genel müdür

  560 konuta 5 bin yüz başvuru

  İstismara destek olmayın

  50 bin öğrenci sınavda ter döktü

  Okul öncesi zorunlu eğitim önemli bir adım

  Fahri trafik müfettişi sayısı arttırılacak

  Sarıkamış Harekâtı stratejik bir plan

  Yıl başında çam ağacı kesmeyin

  Şifalı fast-food

  Uykunuz kaliteli mi?


 Son Dakika Haberleri