Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Ara transferin gözdesi

Oynadığı futbol ve attığı gollerle başta G.Saray olmak üzere birçok kulübün transfer listesine giren Sivasspor'un milli oyuncusu Mehmet Yıldız ilk yarıda oynadığı 16 maçta 7 gole imza attı. Mehmet Yıldız'a gelen teklifler maddi sıkıntılar yaşayan Sivasspor yönetimini ikilemde bırakıyor..

Süper Lig'in ilk yarısını lider olan tamamlayan Sivasspor'un golcü oyuncusu Mehmet Yıldız, sezonun ilk yarısında ortaya koyduğu performansla birçok kulübün transfer listesine girdi. Lider Sivasspor'da, güçlü fiziği, hava toplarındaki hakimiyeti, forvet özelliği ve mücadeleci futboluyla dikkat çeken Mehmet Yıldız, attığı gollerin yanı sıra rakip savunmalara uyguladığı presle de takımının başarısında büyük rol oynadı. Ortaya koyduğu performansla (A) Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in de beğenisini kazanan ve Milli Takım kadrosuna alınan Yıldız, bu performansı ile aralarında büyük kulüplerin de bulunduğu birçok takımın transfer listesine girdi.

VAZGEÇİLMEYEN

Galatasaray başta olmak üzere birçok kulübün transfer etmek istediği, transferin gözde ismi olan 26 yaşındaki golcü Mehmet Yıldız, sezonun ilk yarısında teknik direktör Bülent Uygun'un forvette vazgeçemediği en önemli isim. Güçlü fiziği ve enerjisiyle maç boyunca rakip takımların savunmalarına pres yapan, rakip savunmanın dengesini bozan Mehmet Yıldız, ilk yarıdaki performansı ile göz doldurdu.

YILDIZ'IN İLK YARI KARNESİ

Forvet hattında Pini Felix Balili, Muhammed Ali Kurtuluş ve Musa Aydın ile iyi bir uyum sağlayan Mehmet Yıldız, ilk yarıdaki 17 maçın 16'sında ilk 11'de şans buldu.İlk 11'de şans bulduğu 16 maçta 1416 dakika sahada kalarak takımın en istikrarlı futbolcularından biri olan Yıldız, forma giydiği karşılaşmalarda 1'i penaltıdan olmak üzere 7 gole imza atarken, 2 kez sarı kartla cezalandırıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Gaziantepspor, Bursaspor, Ankaragücü ve Kasımpaşa maçlarında 1'er kez, Gençlerbirliği karşılaşmasında ise 2 kez meşin yuvarlağı ağlara gönderen Mehmet, Beşiktaş ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçlarında 1'er kez sarı kartla cezalandırıldı.

29.12.2007


 

Serdar: 2. yarıda kaleye geçeceğim

Sakatlığı nedeniyle uzun süredir formasından uzak kalan Fenerbahçe'nin kalecisi Serdar Kulbilge, kendisini çok iyi hissettiğini ve sezonun ikinci yarısındaki tüm maçlarda görev almak istediğini söyledi.

Süper Lig'in 3. haftasında yapılan Sivasspor maçında dizinden sakatlanan ve kalan maçlarda tedavi sürecinden dolayı forma giyme şansı bulamayan Serdar Kulbilge, FB TV'ye açıklamalarda bulundu. Devre arası tatil döneminde Samandıra Tesisleri'nde çalışmalarını sürdüren Serdar, tedavi süreci ve ikinci yarıdaki beklentilerine ilişkin şunları kaydetti:

''Takım arkadaşlarım tatilde. Yoğun bir ilk yarı geçirdik. Tatili hak ettiler. İlk yarıda istediğimiz hedeflere ulaştık. Sivasspor maçında sakatlandım. Ancak sitem etmiyorum. Çünkü, sakatlık da futbolun bir gerçeği. 3 aydır tedavim sürüyor ve çalışıyorum. Kendimi çok iyi hissediyorum. Tedavimin sonuna geldim. Yine de sakatlık dönemi çok kötü bir şey. Allah kimsenin başına böyle bir talihsizlik vermesin. İkinci yarıda ligin 2. veya 3. haftasından sonra sahaya dönebileceğimi düşünüyorum ve o günü iple çekiyorum ve tüm maçlarda görev almak istiyorum.''

MİLLİ TAKIMI DA ÖZLEDİM

Serdar Kulbilge, röportajını şu cümlelerle tamamladı: ''Kelimeler boğazımda düğümleniyor. Gerçekten sahada olmayı çok özledim. Bütün maçlarda görev almak istiyorum. Takımımda görev alıp, Fatih hocanın gözüne girmek ve milli takıma girmek istiyorum."

29.12.2007


 

Euro 2008'de Türk hakemlere düdük yok

İsviçre ve Avusturya'nın ortaklaşa düzenlediği ve Türkiye'nin de mücadele edeceği 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerinde görev yapacak hakemler açıklandı.

Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, UEFA'nın, 2008 Avrupa Şampiyonası'nda görev alacak hakemleri açıkladığı bildirildi. Açıklamada, 12 ülkeden seçilen hakemlere, Şampiyonlar Ligi'nde aynı maçlarda görev alan yardımcılarının eşlik edeceği kaydedildi. Hakemler, 14-17 Nisan tarihleri arasında İsviçre'nin Zürih kentinde toplanacak ve bu toplantıda son kurallarla ilgili bilgilendirilecekler. UEFA, şampiyona için Türk hakemlere görev vermedi. Bu arada şampiyonada yer alacak hakemlerin, kulüp düzeyindeki müsabakalarda düdük çalmaya devam edecekleri, ama finallerde mücadele edecek 16 ülkenin oynayacağı hazırlık maçlarında görev alamayacakları açıklandı. 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda görev yapacak orta hakemlerin isimleri şöyle:

Konrad Plautz (Avusturya), Frank De Bleeckere (Belçika), Howard Webb (İngiltere), Herbert Fandel (Almanya), Kyros Vassaras (Yunanistan), Roberto Rossetti (İtalya), Pieter Vink (Hollanda), Tom Henning Ovrebo (Norveç), Lubos Michel (Slovakya), Manuel Enrique Mejuto Gonzalez (İspanya), Peter Fröjdfeldt (İsveç), Massimo Busacca (İsviçre).

29.12.2007


 

Zico: Ronaldo'yu alın demedim

Fenerbahçe Kulübü, futbol takımının teknik direktörü Zico'nun, vatandaşı Ronaldo'yu istediği yönünde çıkan haberler konusunda bir açıklama yaptı.

Sarı-lacivertli kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, dün bazı gazetelerde, teknik direktör Zico'nun, Ronaldo ile ilgili açıklamasının kamuoyuna tercüme hatası nedeni ile yanlış aksettirildiği bildirildi. Sarı-lacivertli kulüp, Zico'ya ait ''ziconarede.com.br'' ve ''globo.com.br'' adresli internet sitelerini kaynak gösterdiği açıklamada, Brezilyalı çalıştırıcının Ronaldo ile ilgili ifadelerinin tam metnine yer verdi.

F.BAHÇE BREZİLYA GİBİ DEĞİL

Zico'nun haberlere konu olan ifadeleri şöyle: ''Bu durumu açıklamakta fayda görüyorum. Çünkü gazetelerde her gün gerçeği yansıtmayan haberler yazılmakta. Fenerbahçe, Brezilya'daki kulüpler gibi değil. Ben kulüple yaptığım anlaşma gereği bir antrenör olarak elimdeki kadroyla çalışmayı kabul ettim. Benim futbolcu alma veya gönderme gibi bir yetkim yok. Ayrıca Ronaldo'yu istediğimi de söylemedim. Ronaldo büyük bir futbolcu ve ben her zaman bunu söylüyorum.

29.12.2007


 

Antalya Cup yapılamıyor

Antalyaspor Futbol Şube Sorumlusu Şefik Öz, lig tatilinin kısa oluşu ve Fortis Türkiye Kupası maçlarının tatil arasında oynanacak olması nedeniyle bu yıl Antalya Cup turnuvasının düzenlenmeyeceğini söyledi.

Şefik Öz, Antalya Cup turnuvasını bu yıl, Fenerbahçe'nin de katılımıyla düzenlemeyi planladıklarını belirterek, ''Fenerbahçe'nin Fortis Türkiye Kupası'nda maçı var. Bu nedenle kupaya katılacak zamanı yok. Diğer takımların da durumu aynı. Lig tatilinin kısa oluşu ve Fortis Türkiye Kupası maçlarının tatil arasında oynanması nedeniyle bu yıl Antalya Cup yapılamıyor'' dedi.

29.12.2007


 

Trabzonspor'da Yattara sıkıntısı

Trabzonspor Kulübü, Gineli futbolcu İbrahima Yattara'nın FIFA kanalıyla serbest kalacağı yönündeki bilgilerin gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, Yattara ile ilgili medyada yer alan haberlerin büyük bir dikkatle izlenildiği belirtilerek, ''Bu haberlerde yer alan oyuncumuzun FIFA kanalıyla serbest kalacağı yönündeki bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır'' ifadesine yer verildi. Açıklamada, şunlar kaydedildi:

YATTARA'YA BORCUMUZ YOK

''Zira oyuncularımızla kulübümüz arasındaki ekonomik ilişkiler taraflar arasında yapılan sözleşmelerle belirlenmekte ve yine sürelerle ilgili kıstaslar karşılıklı imza altına alınmaktadır. Gerçekler bu yöndeyken, oyuncumuz İbrahima Yattara ile kulübümüz arasındaki sözleşmede de transfer alacaklarının hangi opsiyonlar dahilinde ödeneceği belirlenmiştir. Kulübümüzün Yattara'ya yaptığı ödemeler de sözleşme altına alınan süreçler dahilinde olmuştur. Bugün itibariyle kulübümüzün, Yattara'ya bu anlamda bir borcu bulunmamaktadır. Şu günlerde tek beklentimiz takımımızın eksiklerini gidermek ve ligin ikinci devresine en iyi şekilde hazırlanmaktır.''

29.12.2007


 

UEFA yılın en iyi yıldızlarını arıyor

Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), 2007 yılında Avrupa futbolunda öne çıkan futbolcu ve teknik direktörleri belirlemek için resmi internet sitesinde bir anket düzenledi. Yılın en iyi teknik direktörü, kalecisi, defans, orta saha oyuncusu ve forvetlerini seçmek için yapılan ankete 55 futbolcu ve 5 teknik direktör olmak üzere 60 aday isim belirlendi.

2006-2007 UEFA Şampiyonlar Ligi, Avrupa Süper Ligi ve 4. Dünya Kulüplerarası Futbol şampiyonu AC Milan'dan toplam 9 futbolcu ve 1 teknik direktörün yer aldığı listede, Şampiyonlar Ligi ikincisi Liverpool ile İspanya takımları Sevilla ve Real Madrid'den 5'er aday bulunuyor. Teknik direktör adayları arasında da eski Real Madrid çalıştırıcısı, yeni İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Fabio Capello dikkat çekiyor. Oylama işlemi, 9 Ocak 2008'de sona erecek ve sonuçlar 18 Ocak'ta açıklanacak. 2007 yılının en iyi teknik direktör ve futbolcu adayları da şöyle:

TEKNİK DİREKTÖR ADAYLARI

1. Juande Ramos (Sevilla), 2. Sir Alex Ferguson (Mahchester United), 3. Fabio Capello (İngiltere Milli Takımı), 4. Rafael Benitez (Liverpool), 5. Carlo Ancelotti (AC Milan).

YILIN EN İYİ KALECİ ADAYLARI

1. Edvin Van Der Sar (Ajax), 2. Pepe Reina (Liverpool), 3. Andres Palop (Sevilla), 4. Petr Cech (Chelsea), 5. Iker Casillas (Real Madrid).

EN İYİ SAVUNMA ADAYLARI

1. Gianluca Zambrotta (Barcelona), 2. Sergio Ramos (Real Madrid), 3. Massimo Oddo (AC Milan), 4. Javier Zanetti (Inter), 5. Daniel Alves (Sevilla), 6. Nemanja Vidic (Manchester United), 7. Kolo Toure (Arsenal), 8. John Terry (Chelsea), 9. Carles Puyol (Barcelona), 10. Alessandro Nesta (AC Milan), 11. Paolo Maldini (AC Milan), 12. Rio Ferdinand (Manchester United), 13. Ricardo Carvalho (Chelsea), 14. Jamie Carragher (Liverpool), 15. Daniel Agger (Liverpool), 16. Philip Lahm (Bayern Münih), 17. Marek Jankulovski (AC Milan), 18. Patrice Evra (Manchester United), 19. Royston Drenthe (Real Madrid), 20. Eric Abidal (Olimpik Lyon).

EN İYİ ORTA SAHA ADAYLARI

1. Cristiano Ronaldo (Manchester United), 2. Franck Ribery (Bayern Münih), 3. Lionel Messi (Barcelona), 4. Aleksandr Hleb (Arsenal), 5. Gennaro Gattuso (AC Milan), 6. Christian Poulsen (Sevilla), 7. Andrea Pirlo (AC Milan), 8. Steven Gerrard (Liverpool), 9. Cesc Fabregas (Arsenal), 10. Michael Essien (Chelsea), 11. Rafael Van Der Vaart (Hamburger SV), 12. Wesley Sneijder (Ajax), 13. Ronaldinho (Barcelona), 14. Kaka (AC Milan), 15. Diego (Werder Bremen), 16. Clarence Seedorf (AC Milan), 17. David Silva (Valencia), 18. Ricardo Quaresma (Porto), 19. Florent Malouda (Olimpique Lyon), 20. Ryan Giggs (Manchester United).

YILIN EN İYİ FORVET ADAYLARI

1. Francesco Totti (AS Roma), 2. Luca Toni (Fiorentina), 3. Wayne Rooney (Manchester United), 4. David Healy (Fulham), 5. Ruud Van Nistelrooy (Real Madrid), 6. Frederic Kanoute (Sevilla), 7. Filipo Inzaghi (AC Milan), 8. Zlatan İbrahimovic (Inter), 9. Didier Drogba (Chelsea),10. Afonso Alves (Heerenveen).

29.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri