Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

ASAM Başkanı: İstihbaratın kaynağı, ABD

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Faruk Loğoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Büyükanıt’ın Kandil Dağını BBG evlerine benzettiği sözleri ile ilgili olarak, “Genelkurmayımız bunu 5 Kasımdan (Başbakan Erdoğan-ABD Başkanı Bush görüşmesinden) önce söyleyebiliyor muydu? Söyleyemiyordu. O anlamda bunun yeni olduğunu ve kaynağının en azından önemli bir bölümünün ABD’den geldiğini düşünmemiz lâzım” dedi.


Saldırı demokrasiye

Yeni Asya’ya konuşan Türkiye-Pakistan Kültür Derneği Başkanı AKP Ankara Milletvekili Burhan Kayatürk, “Butto’nun laik bir isim olduğu için hedefte old

Başbakan Erdoğan’dan başsağlığı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Benazir Butto’nun bir suikast sonucu öldürülmesi sebebiyle Pakistan İslâm Cumhuriyeti Başbakanı Muhammedmian Soomro’ya


  Prof. Dr. Tolga: Temel haklardan yanayım

Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ethem Tolga, bireysel haklara ve insan haklarına önem verdiğini söyledi. Galatasaray Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Prof. Dr. Ethem Tolga, üniversite ile ilgili düşüncelerini ve projelerini anlattı.


  “Âkif, her zaman insanları Hakk’a dâvet etmiştir”

Prof. Dr. Arif Ersoy, Millî Şarimiz Mehmet Akif Ersoy’un insanları en zor dönemlerde bile Hakk’a dâvet ettiğini, en sıkıntılı zamanlarda bile Müslümanlara manevî moral verdiğini belirtti


  Bombayı etkisiz hale getiren polise 10 maaş ödül

Mecidiyeköy Metro İstasyonu’na bomba koymaya hazırlanırken yakalanan Ş.Ö.’nün bıraktığı çantada bulunan A-4 tipi bombayı etkisiz hale getiren bomba imha uzmanı olan polis memuru, 10 maaş ile ödüllendirildi.


  Bâlâ’ya seyyar ekmek fırını

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Bala’nın depremden en çok etkilenen Afşar beldesine seyyar ekmek fırını gönderildi.


  Barajların sadece dörtte biri doldu

İstanbul’da son yağışlarla birlikte barajların ancak 4’te 1’i dolarken, barajların doluluk oranı geçen yıla göre yarı yarıya azaldı.


  Kızılay deprem eğitimlerine öğretmen ve imamlarla başlayacak

Türk Kızılayı Genel Başkan Danışmanı Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara, halkı deprem konusunda bilgilendirmek için Türk Kızılayının büyük bir proje başlattığını belirterek, ‘’Deprem eğitimini öğretmenler, muhtarlar ve din adamlarıyla vereceğiz’’ dedi.


  DP’de Çağrı Erhan da genel başkan adayı

Demokrat Parti (DP) Genel Başkan Yardımcısı Çağrı Erhan, partisinin 6 Ocak 2008’de yapılacak 4. Olağanüstü Büyük Kongresinde genel başkanlığa aday olduğunu açıkladı.


  Eğitimde engeller kalkmalı

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar Göksel, ‘’Eğitimde her türlü engelin, her türlü yasağın kalkması gerektiğinden yanayız’’ dedi.


  İstanbul trafiğine ‘deniz taksi’

İstanbul’da trafik sorununa çözüm amacıyla atılan adımlardan biri olan ‘deniz taksi’ yakında hizmete başlayacak.


  Bilim adamının haklı sitemi

Kronik böbrek hastalarıyla ilgili 8 yıllık çalışmasıyla dünya tıp literatürüne giren Türk bilim adamı Prof. Dr. Yahya Sağlıker, ‘’Çok sayıda ülke tarafından madalya ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildim ama ülkemde bir teşekkür mektubu bile alamadım’’ dedi.


  Fatih Dersanesi OKS dereceleriyle dikkat çekiyor

Türkiye’nin ilk özel dersanelerinden biri olan Fatih Dersanesi OKS’de dereceleriyle dikkat çekerken, rehberlik, sosyal aktivite ve sosyal sorumluluk projeleriyle bir dersaneden daha ötesi olduğunu gösteriyor.


  ILS sistemi olmayan havaalanı kalmayacak

Türkiye’de özellikle uçak kazalarının ardından eleştiri konusu haline getirilen uçaklar için Aletli İniş Sistemi (ILS), tamamen ya da kısmen tüm havaalanlarına kurulacak.


  Hükümlüler okuma yazma kursunda

Edirne Açık Cezaevi Müdürü Necmi Acun, bir grup hükümlünün açılan okuma yazma kursunu başarıyla tamamladığını bildirdi.


  Muhtaç çocuklara evde bakım hizmeti

Özürlü ve muhtaç çocukların ev ortamında bakımlarını sağlamak amacıyla uygulamaya konulan proje kapsamında Yozgat’ta bu yıl 401 özürlü, 83 muhtaç çocuk evde bakıma alındı.


  Sigarayı bırakana sertifika

Konya’nın Selçuklu İlçe Belediyesinin özel bir hastanenin işbirliğiyle başlattığı Sigarayı Bırakma Kampanyası’na katılan 35 belediye personeline sertifikaları verildi.


  Atına kötü davranana ceza

Antalya Valiliği, Alanya ilçesinde atına kötü davranan kişiye Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca 328 YTL ceza verdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri