Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Asgarî ücret memnun etmedi

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, açıklanan yeni asgarî ücretin, “Avrupa Sosyal Şartına ve Türkiye gerçeklerine uymadığını’’ bildirdi. DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise, “Asgarî ücretin 435 YTL’ye çıkartılmış olması sadece yoksulluğun değil; tek çalışanın olduğu aileler için aynı zamanda açlığın habercisidir’’ dedi.


İş dünyası: 2008 zor geçecek

İş dünyası, bazı ekonomik göstergelerde sapmaların yaşandığı 2007’yi geride bırakırken, önümüzdeki yıl için iyimser olmakla birlikte olası risklere di

Ücretliler için yeni dönem

Vergi iadesinin yerine getirilen asgari geçim indirimi, 1 Ocakta devreye giriyor. Yeni sistem, önceki gün açıklanan asgarî ücret ile işçi ve memurlar


  Zamlar enflasyonu arttıracak

Türk iş dünyası, önümüzdeki yıl Türkiye’ye gelecek yabancı sermaye miktarının, 2007’de olduğu gibi 20 milyar dolar seviyesinde gerçekleşeceğini tahmin ederken, ihracat ve otomotiv üretiminde de artış bekliyor.


  Bayraktar: Balda ithalata gerek yok

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, bal üretimindeki düşüşü fırsat bilen bazı kesimlerin ithalat yapılması yönünde baskı oluşturmaya çalıştıklarını belirterek, ‘’piyasada şekillenen bal fiyatlarını etkilemek için ithalatı baskı unsuru olarak kullanmaya çalışanlara, ithalat için izin verilmemelidir’’ dedi.


  Asgarî ücret zammı “trajikomik’’ bir rakam

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikası tarafından yapılan araştırmada, asgarî ücrete Ocak ayında itibaren yapılan günlük 56 YKr’lik zamla, 11 gram bebek maması, 53 gram beyaz peynir, 1 avuç fındıktan yalnızca birinin alınabildiği belirtildi.


  İstihdamın üzerindeki vergi yükü geri çekilsin

Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu (TÜGİK) Başkanı Hazim Sesli, Türkiye’de istihdam üzerinde ki vergi yükünün düşürülmesi ile Türkiye’de vergi oranlarının dünya’da rekabet edebileceği rakamlara geldiği zaman Türk sanayicisinin, işadamlarının aşamayacağı hiçbir engelin olmayacağını belirtti.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri