Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

‘Ölürsem sorumlusu Müşerref’ demişti

Pakistan’ın Ravalpindi şehrinde dün öldürülen muhalif lider Benazir Butto’nun Pakistan’da başına birşey gelmesi halinde bunun sorumlusunun Devlet Başkanı Pervez Müşerref olacağını söylediği ileri sürüldü.


Cenazeye binlerce kişi katıldı

Pakistan’ın suikasta kurban giden eski başbakanı Benazir Butto, Sindh eyaletinin Garhi Hodabahş köyünde, aile kabristanında toprağa verildi. Butto’nun

Çıkan olaylarda 19 kişi öldü

akistan’ın eski başbakanlarından Benazir Butto’nun öldürülmesinin ardından ülkede çıkan olaylarda 19 kişinin öldüğü bildirildi.


  Seçimleri erteleme planı yok

Pakistan’da geçici hükümetin Başbakanı Muhammed Miyan Soomro, genel seçimlerin 8 ocakta yapılması planında henüz bir değişiklik olmadığını söyledi.


  Kriz bölgeyi tehdit ediyor

Fransa Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner, Pakistan’ın eski başbakanlarından Benazir Butto’nun suikasta kurban gitmesinin ardından oluşan krizin artık bölgenin istikrarını tehdit ettiğini söyledi.


  Terörün kurbanı Pakistan

Pakistan’ın BM Daimi Temsilci Yardımcısı Faruk Amil, Pakistan’ın kendisinin halen terör kurbanı bir ülke olduğunu söyledi.


  Son 23 yılın siyasî suikastleri

Pakistan’da önceki gün öldürülen eski başbakan Benazir Butto gibi birçok siyasetçi, son yıllarda düzenlenen suikastlarda vefat etti.


  Vatikan’da Müslüman-Hıristiyan buluşması

Roma Katolik Kilisesi’nin ruhanî lideri Papa 16. Benediktus’a Ürdün Prensi Gazi uhammed bin Tallal öncülüğünde ortak mektup yazan Müslüman aydın ve bilginleri temsil edecek olan bir heyet, Şubat sonu veya Mart başında Vatikan’ı ziyaret edecek.


  İngiltere’yi itirafa zorlayan rüya

İngiliz hükümetinin, bir gazetecinin gördüğü rüyayı anlatan bir makale yazması sebebiyle 1974’te nükleer deneme yapıldığını itiraf etmek zorunda kaldığı ortaya çıktı.


  Soyer: İzolasyonların kalkması demokratik hak

KKTC’de iktidarın büyük ortağı Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı ve Başbakan Ferdi Sabit Soyer, Kıbrıs’ta yaşayabilir bir çözüme kadar Kuzey Kıbrıs’a uygulanan izolasyonların kalkması gerektiğini ifade ederek, bunun bir ihtiyaç, demokratik hak ve aynı zamanda çözümü kolaylaştıracağını söyledi.


  2007, Irak’ın kanlı yılı oldu

Irak’ta, Mart 2003’deki ABD işgalinden beri on binlerce insanın ülkeden ya da ülke içinde daha güvenli yerlere kaçtığı bir ortamda hem koalisyon güçlerine yönelik saldırılar, hem de Sünnilerle Şiiler arasındaki kanlı çatışmaların son bulması için çabalar sürerken, bu yıl da gündelik hale gelen ölümlü saldırılar hız kesmedi.


  Nepal meclisi monarşiyi feshetti

Nepal meclisi, Maocu gerillaların barış görüşmelerinin devamı için şart koşmasının ardından yaptığı oylamada, monarşiyi feshetti.


  NASA bir türlü arızayı gideremedi

ABD’nin Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) mühendisleri, Atlantis uzay mekiğindeki arızanın giderilmesi için bir aya yakın zamandır uğraşıyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri