Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

El-Kaide lideri: Suikastı biz yapmadık

El Kaide liderlerinden Beytullah Mahsud’un sözcüsü, Pakistan eski başbakanlarından Benazir Butto’ya düzenlenen suikastın arkasında Mahsud’un olduğu iddiasını yalanladı.

Butto’nun Pakistan Halk Partisinin sözcülerinden Ferhatullah Babar, “Bunu El Kaide veya Beytullah Mahsud’un yaptığı hikâyesi bize uydurma gibi geliyor. Çünkü dikkati başka yere çekmeye çalışıyorlar” dedi.

Pakistan Halk Partisi yetkilileri, hükümetin Mahsud’u suçlu gibi göstermeye çalıştığını belirterek, Mashud’un daha önce Karaçi’deki saldırıyla ilgisinin bulunmadığını açıkladığını da hatırlattılar. Karaçi’deki Butto’nun yara almadan kurtulduğu saldırıdan sonra Butto, Devlet Başkanı Pervez Müşerref yanlısı unsurların kendisini öldürme planı yaptığını söylemişti. Mahsud’un bir sözcüsü de bugünkü açıklamasında, suçlamaları reddederek bunun “hükümet propagandası” olduğunu söyledi. Sözcü, “Biz sadece Amerika’ya karşıyız. Pakistan’ın siyasî liderlerini düşman olarak görmüyoruz” dedi.

Bu arada, eski başbakanlardan Navaz Şerif diğer muhalefet liderlerinin de bulunduğu 47 kişilik bir heyetle taziyelerini sunmak için Butto ailesinin evine gitti.

SORUŞTURMA VE ŞİDDET OLAYLARI

Hükümet, Butto suikastıyla ilgili biri yüksek mahkeme diğeri de güvenlik güçlerince yürütülecek iki ayrı soruşturma açtığını açıkladı.

Öte yandan Butto’nun öldürülmesinden sonra karışan Pakistan’da, dün sabah silâhlı ve maskeli kişilerin Butto’nun bir yandaşını öldürdüğü bildirildi. Polisin verdiği bilgiye göre, Pakistan Halk Partisinin bayrağını temsil eden bir elbise giyen ve “Büyük Butto” diye slogan atan bir kişi Butto’nun kabrinden dönerken vuruldu, saldırıda aynı partiden eyalet meclisi adayı kardeşi de yaralandı. Bu son saldırıyla birlikte, suikasttan sonraki şiddet olaylarında ölenlerin sayısının 33’e çıktığı bildiriliyor.

Biz kadınları vurmayız

El Kaide liderlerinden Beytullah Mahsud’un sözcüsü, Pakistan eski başbakanlarından Benazir Butto’ya düzenlenen suikastın arkasında Mahsud’un olduğu iddiasını yalanladı. Sözcü Malvi Ömer, bilinmeyen bir yerden telefonla yaptığı açıklamada, “Bunu şiddette reddediyorum. Aşiretimizin kendi gelenekleri vardır. Biz kadınları vurmayız” dedi. Pakistan yönetimi, Butto’ya Ravalpindi’de yapılan saldırının ardında Mahsud’un bulunduğunu bildirmişti. İşleri Bakanlığı Sözcüsü Cavid İkbal Çima, ellerinde suikastın arkasında El Kaide lideri Beytullah Mahsud’un olduğunu gösteren istihbarat mesajları bulunduğunu, Mahsud’un suikast sebebiyle yandaşlarını kutladığını söylemişti.

/ İSLAMABAD- PEŞAVER

30.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Butto başından vuruldu

  Müşerref zora girince...

  El-Kaide lideri: Suikastı biz yapmadık

  Suikastten kurtarılabilirdi

  Seçimi erteleme sinyali

  Lübnan’da seçim bilmecesi

  Kosova’da koalisyon çalışmaları sonuçsuz kaldı


 Son Dakika Haberleri