Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Müze değil, yaşayan medeniyet evi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ‘’Topkapı Sarayı Müzesi’nin sadece bir müze değil, dipdiri yaşayan bir medeniyetin evi olduğunu’’ bildirdi.

Erdoğan, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul İl Özel İdaresi katkılarıyla yenilenen Topkapı Sarayı Müzesi Kutsal Emanetler Bölümünün açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, açılışın, semavî dinlere mensup insanlar için anlamının çok büyük olduğunu ifade ederek, kutsal emanetler bölümünün lâyık olduğu güzellikte düzenlenmesi için yürütülen çalışmaların tamamlandığını anlattı. Burada bulunmaktan büyük bir bahtiyarlık ve mutluluk duyduğunu belirten Erdoğan, ‘’İsmiyle müsemma olan bu mekan ve burada sergilenen mukaddes emanetler İstanbulumuzun ve Türkiyemizin hiç şüphe yok ki taşımaktan şereflerin en büyüğünü hissettiği manevî bir hazinedir’’ dedi.

Maddî imkanlara değer biçilebileceğini ama 3 büyük semavî dinin bıraktığı bu manevî hazineye paha biçilemeyeceğini dile getiren Erdoğan, çalışmaların bu kadim mirası layıkıyla koruyacak ve değerlendirecek, gönülleri de ferahlatacak seviyede olmasının çok özel bir mutluluk vesilesi olduğunu söyledi.

Kutsal Emanetler Bölümünün yenilenmesinde emeği geçenleri kutlayan Erdoğan, ‘’Gönül zenginliği ile bu muazzez eserin onarımına zihniyle, fikriyle, emeğiyle, yüreğiyle hizmet eden herkes, bu şerefli hizmetin karşılığını bulacaktır. Bu mekânın içinde insanın ezelî hakikat arayışının nişaneleri, medeniyetler tarihi, dünya tarihi ve insanlık tarihi var. İnsanı insan kılan mukaddes davanın sembolleri var. Burada bu emaneti yüzlerce yıl dirayetle taşıyarak bugünlere getiren, aynı dikkat ve itinayla taşıyacak olan milletin yaşadığı şeref de başka kimseye nasip olmayacak bir şereftir’’ diye konuştu.

NİŞAN TAŞLARI

’Erdoğan, şöyle konuştu: "Peygamber Efendimizin ve birçok peygamberimizin kutsal emanetleri, inanıyorum ki, sadece bugün değil, gelecek nesiller boyunca aydınlığını inanan gönüllere ulaştıracaktır. Topkapı Müzesi’nde sergilenen eserler ince medeniyet çizgimizin, inanç iklimimizin yüzyıllarca merhametle ve şerefle insanlığa hizmet yolumuzun nişan taşlarıdır. Bu tarihi ölü bir tarih olarak görmek ve göstermek büyük bir yanlıştır. Dolayısıyla burası sadece bir müze değil, dipdiri yaşayan bir medeniyetin evidir. Bu tarih ve mânâ, Allah’a sonsuz şükürler olsun ki bugün de yarın da kıyamete kadar dipdiri yaşayacaktır.’’

/ İSTANBUL

30.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  2007’de AB’yi unuttuk

  Kardak yine ısınıyor

  Pakistan’a demokrasi tavsiyesi

  Toptan’dan büyükelçiye taziye ziyareti

  Çelik: Öğretmen ihtiyacı 12 bin 805

  Gül, ABD’ye gidiyor

  Bombacılar cezaevinde

  4 araç daha kundaklandı

  Yeşilay’dan yılbaşı uyarısı

  Soylu, destek istedi

  İstanbul’da yeni yıl tedbirleri

  Mazlum-Der: Demokrasi ve insan hakları herkese lâzım

  Hükümet, yasakçı zihniyetin istediği yönde hareket ediyor

  Müze değil, yaşayan medeniyet evi

  Çocuklar AB’yi öğreniyor

  Türkiye’yi, Arap ülkesi sanıyorlar

  - 6 derecede asfaltlama

  Ankara’dan Bâlâ’ya yardım

  Balâ'da 500 ev hasarlı durumda

  Çanakkale’de hasar yok

  24 saat çam nöbeti

  30 bin abonenin elektriği kesildi

  Telefon için 2 km yürüyorlar

  Yatan hastanın ilâçları hastaneden

  Mahallesinde ölenlerin resmini kahvehaneye asıyor

  Kâğıt biletler tarihe karışıyor

  İstanbul, 36 saat susuz kalacak

  Dünyaca ünlü hafızlar Sivas’ta

  Millî şaire devlet sahip çıkmadı

  Minibüslerin hattı değişiyor

  Dilencinin üzerinden 2 bin YTL çıktı

  Haftada 300 gram balık iyi gelir


 Son Dakika Haberleri