Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Pelosi: Butto suikastı sorgulanmalı

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Pakistan’a daha fazla yardımda bulunmadan önce, Benazir Butto’nun öldürülmesiyle ilgili soruşturmayı ve Pakistan’ın terörizmle mücadeledeki iş birliğini sorgulamaları gerektiğini kaydetti.

Benazir Butto suikastıyla ilgili uluslararası bir soruşturma yürütülmesi gerektiğini söyleyen Pelosi, Amerikan yönetiminin de Pakistan’a ‘’terörle mücadelede iş birliği yapması’’ koşuluyla yardım ettiğini hatırlattı. Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref hükümetinin, uluslararası bir soruşturma yapılması teklifini reddettiğini kaydeden Pelosi, son verilerin Amerikan yardımının Pakistan tarafından yanlış kullanıldığını gösterdiğini belirterek, yardımın ‘’terörle mücadele’’ şartının yerine getirilip getirilmediği konusunda önemli sorular sorulması gerektiğini söyledi.

Pelosi, Pakistan’a yeni yardımlar yapılmadan önce bu rahatsız edici soruların George Bush yönetimi tarafından dile getirilmesi gerektiğini kaydetti. Nancy Pelosi, Bush yönetiminin Pakistan hükümetine, ‘’seçimin adil ve özgür bir ortamda yapılmasını garantilemesi’’ için baskı yapması gerektiğini de söyledi.

/ WASHINGTON

31.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Butto’nun partisi seçim kampanyasını askıya aldı

  Pelosi: Butto suikastı sorgulanmalı

  Saddam’ın mezarına ziyaretçi akını

  İran, ilk yerli santralini kurmaya başladı

  Yemen’in denge adamı vefat etti

  Sudan’da çatışmada onlarca kişi öldü

  Taliban, özel güvenlikçilere saldırdı

  Taliban komutanı azl emrini reddetti

  Amerika’ya göçmen yağıyor

  NASA, arızayı hâlâ gideremedi


 Son Dakika Haberleri