Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Mavigün Koleji Mevlânâ’yı andı

Mavigün Koleji “2007 Mevlânâ yılı” münasebetiyle Bayrampaşa Kültür Merkezi’nde bir program düzenledi. Programa Gaziosmanpaşa Kaymakamı Ferhat Çağlar, Bayrampaşa Kaymakamı Abdülkadir Yazıcı, İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu ile okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

İstiklâl Marşı ile başlayan programda açılış konuşmasını Prof. Dr. Hikmet Özdemir yaptı. Özdemir konuşmasında “Mevlânâ’nın hoşgörü anlayışından bahsederek günümüzde de Mevlâna’nın düşünce ve fikirlerine ihtiyaç duyulduğunu” dile getirdi. Gaziosmanpaşa İlçe Millî Eğitim Müdürü Ahmet Hacıoğlu ise “Ülkemizin ve tüm dünyanın içinde bulunduğu terör ve savaşlardan kurtuluş reçetesinin ancak Mevlânâ’nın çağlar üstü felsefesini anlamak ile mümkün olduğunu” söyledi. Gaziosmanpaşa Kaymakamı Ferhat Çağlar; “Okullarımızda yapılan kültürel etkinliklerin öğrencilerimizin sosyal gelişimlerini sağladığını” belirtti. Programın şeref konuğu Kültür Bakanlığı Galata Mevlevîhanesi Başkanı Nail Kesova “700 yıllık kültür mirasımızın evrensel mesajlarla tüm dünyaya verildiğini görmekteyiz. Bunun manevî hazzını millet olarak tatmaktayız” dedi.

Protokol konuşmalarından sonra Mevlânâ’nın hayatını anlatan belgesel izlendi. Program Mavigün Korosu ile Türk Sanat Müziği Sanatçısı Akgün Çöl tarafından seslendirilen ilâhilerle devam etti.

Mavigün Semâ Grubu’nun özenle hazırladığı semâ gösterisi profesyonel semâzenleri aratmayacak nitelikteydi. Gösteri sonunda semâzen grubu uzun süre dâvetliler tarafından ayakta alkışlandı.

31.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gez dünyayı gör Konya’yı

  Mevlânâ müzesi sanal ortama taşındı

  Mavigün Koleji Mevlânâ’yı andı

  Âkif’in şiirlerini en iyi okumak için yarıştılar


 Son Dakika Haberleri