Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Aralık 2007

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Âkif’in şiirlerini en iyi okumak için yarıştılar

İstiklâl Marşı’nın yazarı Millî Şair Mehmet Âkif Ersoy’un vefatının 71. yılı dolayısıyla düzenlenen programda, öğrenciler, Millî Şairin seçkin şiirlerini en güzel okumak için yarıştılar.

Bağcılar Belediyesi ve Millî Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başladı. Yazar Yavuz Bahadıroğlu’nun da bir konferans verdiği programda, Millî Şairimizin hayatı anlatıldı, şiirleri okundu. Şairin şiirlerini en iyi okuyan öğrenciler de başta Safahat olmak üzere çeşitli hediyelerle ödüllendirildiler. Millî Şairimizin değerinin her geçen zaman daha da fazla anlaşıldığını belirten Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Mehmet Âkif gibi önemli değerlerimizi anmak, eserlerini yaşatmak, hatıralarına sahip çıkmak, biz yöneticilerin en önemli sorumluluklarından biridir” dedi.

Yazar Yavuz Bahadıroğlu da, Mehmet Âkif’in hayatından farklı kesitler anlatarak, eserlerinin yanı sıra, ahlâkı, karakteri ve hayatı ile büyük bir insan olduğunu ve yeni nesillere örnek teşkil ettiğini belirtti.

Konuşmaların ardından Bağcılar Millî Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmada, şiirlerini en iyi ve güzel okuyan öğrencilere hediyeleri verildi. Eserlerini teker teker dinleyicilere karşı okuyan öğrenciler büyük alkış aldı.

Yeni Asya / İSTANBUL

31.12.2007

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Gez dünyayı gör Konya’yı

  Mevlânâ müzesi sanal ortama taşındı

  Mavigün Koleji Mevlânâ’yı andı

  Âkif’in şiirlerini en iyi okumak için yarıştılar


 Son Dakika Haberleri