Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Butto, Şerif'in telefonuna cevap verse kurtuluyormuş

Pakistan Eski Başbakanı Benazir Butto'nun suikaste kurban gitmeden sadece birkaç dakika önce, ülkedeki diğer muhalefet lideri Navaz Şerif'i telefonla aramak istediği, ancak dışarıdaki kalabalığın kendisine seslenmesi üzerine bundan vazgeçtiği belirtildi.

Butto'nun politika sekreteri Nahid Han, Dawn gazetesine verdiği demeçte, "Aynı gün Navaz Şerif de miting düzenlemiş ve partisinin mensubu kişilere açılan ateş sonucu 5 kişi öldürülmüştü. Butto, Şerif'i arayarak taziyelerini iletmek istedi. Ancak dışarıdaki kalabalık sloganlar atıyor ve Butto'yu görmek istiyordu. Bu yüzden Butto, fikrini değiştirdi ve arabanın üstündeki açılan yerden dışarı çıktı" dedi. Haberde, Nahid Han'ın suikast günü Butto ile aynı araçta olduğu ve öldürülen eski başbakanın cep telefonunu taşıdığı kaydedildi. Nahid Han, aracın hemen yanındaki patlamadan hafif sıyrıklarla kurtulmuş.

Saldırı olduğu sırada ne olduğunu anlayamadığını ve patlamayla bilincini kaybettiğini ifade eden Han, "Zaten miting alanından ayrılıyorduk. Butto, o telefon görüşmesini yapsa ve Şerif'i arasaydı, belki de hiç o araçtan dışarı çıkmayacaktı. Bu sayede kimse ona ateş edemeyecek, bomba patlasa bile Butto şimdi hayatta olacaktı" dedi.

Patlamanın ardından kendisine gelen Nahid Han, 'Bismillah' çektiğini ve ağır yaralanan Butto'dan akan kanları gördüğünü aktardı.

BUTTO VE ŞERİF GÜÇLERİNİ

BİRLEŞTİRMEYİ DÜŞÜNÜYORDU

Pakistan Halk Partisi'nden ismini açıklamak istemeyen yetkililerin verdiği bilgiye göre, Butto ve Şerif, suikast gerçekleşmeden bir gün önce, 25 Aralık'ta uzun süren bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmede iki muhalif lider, 8 Ocak'taki genel seçimlerde ittifaka gitmeyi planladılar ve Devlet Başkanı Pervez Müşerref'e karşı güçlerini birleştirmeyi görüştü.

/ İSLAMABAD

01.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Butto, Şerif'in telefonuna cevap verse kurtuluyormuş

  Hıristiyanlar: Aileyi koruyalım

  Pakistan Halk Partisi: Seçimler vaktinde yapılsın

  Zerdari, otopsi yerine uluslararası soruşturma istedi

  Kenya'da sandık hilesi sokağa taştı

  İsrail, Filistinli hacılara saldırdı

  Görüntüler hükümetin rivayetini yalanlıyor


 Son Dakika Haberleri