Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Hıristiyanlar: Aileyi koruyalım

İspanya'nın başkenti Madrid'de, "Hıristiyan aile geleneğini" savunmak için gösteri yapıldı. Katılımın yüksek olduğu gösteriye, Katolik dünyasının ruhanî lideri Papa 16. Benediktus da video konferansla katıldı.

Madrid Başpiskoposluğu ve İspanya'daki Hıristiyan sivil toplum örgütlerinin girişimiyle organize edilen gösteriye, İtalya'nın başşehri Roma'daki San Pietro Kilisesi'nde yaptığı ayin sırasında video konferansla katılan Papa, ''Hıristiyan aile ve evliliği için çalışmanın her şeye değer'' olduğunu söyledi. Papa, Katolikler'e ''Ailelerin, çocuklarına dinsel eğitim verme zorunlulukları vardır'' diye çağrıda bulundu.

Madrid Kadrinali Rouco da, İspanya'da Hıristiyan aile geleneğini savunmak için ''Yitirilecek zaman yok. Geleceğimiz için bu soruna hemen Hıristiyanca cevap verilmesi gerekir'' diye konuştu.

İSPANYA'DA LAİKLİK POLEMİĞİ

Bu arada, İspanya'da sosyalist hükümet, "Hristiyan aile geleneğini savunmak" için gösteri düzenleyen ve hükümetin yaptığı reformları eleştiren İspanya'daki Katolik Kilisesi'ne, "Eğer siyaset yapmak istiyorlarsa seçimlere katılsınlar" şeklinde cevap verdi.

İspanya'nın başkenti Madrid'de Katolik Kilisesi ve Katolik sivil toplum örgütlerinin desteğiyle düzenlenen ve Roma'dan Papa 16. Benediktus'un da video konferans ile katıldığı gösteride, "Hristiyan aile geleneği" savunulurken, İspanyol piskoposlar laikliği "felaket" olarak nitelendirmişti.

İktidardaki Sosyalist İşçi Partisi'nin (PSOE) sözcüsü Jose Blanco, gösterinin ardında ana muhalefette bulunan muhafazakâr görüşlü Halk Partisi'ne destek veren birkaç kardinalin bulunduğunu iddia etti.

Blanco, "Ailenin toplumun temelini oluşturduğunu, devlet ve toplum tarafından korunmasının zorunluluk olduğunu" vurgulayarak, Katolik Kilisesi'ni "gerçeği saptırmakla" suçladı.

İspanya'da geride kalan 4 yıllık iktidarı sırasında PSOE, eşcinseller arası evliliğe izin veren ve boşanmaların kolaylaştırılmasını sağlayan reformlar yaparken, kürtaj yasası ve okullarda din eğitimine ilişkin, kilisenin tepkisine yol açan diğer konularda da değişiklikler yapmak istiyor.

/ MADRİD

01.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Butto, Şerif'in telefonuna cevap verse kurtuluyormuş

  Hıristiyanlar: Aileyi koruyalım

  Pakistan Halk Partisi: Seçimler vaktinde yapılsın

  Zerdari, otopsi yerine uluslararası soruşturma istedi

  Kenya'da sandık hilesi sokağa taştı

  İsrail, Filistinli hacılara saldırdı

  Görüntüler hükümetin rivayetini yalanlıyor


 Son Dakika Haberleri