Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Zerdari, otopsi yerine uluslararası soruşturma istedi

Benazir Butto'nun eşi Asıf Ali Zerdari, Butto'nun kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için yeniden otopsi yapılmasını istemediğini söyledi.

Pakistan'da, eski başbakan Benazir Butto'nun öldürülmesinden ve birçok şehirde şiddet olayları meydana gelmesinin ardından büyük şehirlerde hayat normale dönmeye başladı.

Bu arada Benazir Butto'nun eşi Asıf Ali Zerdari, Butto'nun kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için yeniden otopsi yapılmasını istemediğini söyledi.

Zerdari, Naudero'da basına yaptığı açıklamada, ''Otopsi yapılmasına izin vermemeye karar verdim. Bu ülkede otopsilerin nasıl yapıldığını bilecek kadar kaldım'' dedi. Zerdari, hükümetin, istenmesi durumunda Butto'nun cesedinin, ölüm sebebinin belirlenmesi için mezardan çıkarılması önerisine ne cevap verdiğini ise söylemedi.

Pakistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Cavid Çima, ''Partisinin istemesi durumunda, soruşturma için Benazir Butto'nun cesedinin mezardan çıkarılmasına hazırız'' demişti. Zerdari, ayrıca BM ve İngiliz hükümetinden, eşinin suikastının soruşturulmasına yardımcı olmasını istedi.

/ KARAÇİ

01.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Butto, Şerif'in telefonuna cevap verse kurtuluyormuş

  Hıristiyanlar: Aileyi koruyalım

  Pakistan Halk Partisi: Seçimler vaktinde yapılsın

  Zerdari, otopsi yerine uluslararası soruşturma istedi

  Kenya'da sandık hilesi sokağa taştı

  İsrail, Filistinli hacılara saldırdı

  Görüntüler hükümetin rivayetini yalanlıyor


 Son Dakika Haberleri