Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Bakan Çağlayan: 5 puanlık indirim 2008'de uygulanacak

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, işverenin sosyal güvenlik primi payındaki 5 puanlık indirimin, 2008'de uygulamaya sokulacağını bildirdi.

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonunun (TUSKON) Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısına katılan Çağlayan, makro ekonomide elde edilen kazanımların mikro reformlarla taçlandırıldığı bir çalışmanın içinde olduklarını kaydetti. Öncelikle sanayi envanteri oluşturacaklarını söyleyen Çağlayan, bunun üzerine sanayileşme stratejisinin hazırlanacağını, bunun 3Y dedikleri yüksek katma değer, yüksek teknoloji ve yüksek rekabet gücüne sahip sektörlerin belirlenmesine dayandığını anlattı. Türkiye'nin yeni bir teşvik politikasına ihtiyacı olduğunu ifade eden Çağlayan, bakanlık olarak önümüzdeki ay 81 ile ait yaptıkları sanayi profili araştırmasını açıklayacaklarını, daha sonra Bakanlığın yeni strateji yol haritasını kamuoyu ile paylaşacaklarını belirtti.

"İNDİREN MUTLAKA BİNDİRİR"

İşverenin sosyal güvenlik primi payındaki 5 puanlık indirimin, 2008'de uygulamaya sokulacağını ama iş adamlarından beklentilerinin olacağını ifade eden Çağlayan, "5 puan indirimle 4 milyar YTL'lik bir fedakarlıkta bulunulacak. Burada sizlerden beklentimiz; sosyal güvenlik sisteminde 5 puanlık indirimin ortaya çıkartacağı, devletten gidecek 4 milyar YTL kaynağın geriye dönüşünü ispatlıyor olmanız lazım. Bu yapıldığı müddetçe bunlar indirilmeye devam edecek. Değerli arkadaşlar, yapılmazsa hiç kimse kusura bakmasın, indiren mutlaka bindirir. Devletin giderlerini karşılamak zorundasınız" dedi.

/ İSTANBUL

01.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faize her gün 153 milyon YTL

  Yeni vergiler bugün yürürlükte

  Yeni asgarî ücret 436 YTL

  KDV indirimi fiyatlara aksetsin

  Yerel üstünlüğe teşvik verilmeli

  Sanayinin planlanması zorunlu hale geldi

  Emeklinin sağlık karnesi tarihe karışıyor

  Bakan Çağlayan: 5 puanlık indirim 2008'de uygulanacak

  Yeni bir yıl değil, dönem başlamalı

  Ankara'da toplu ulaşıma yeni yıl zammı


 Son Dakika Haberleri