Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 01 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Yeni bir yıl değil, dönem başlamalı

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Mustafa Koca, "2008 gerçekten yepyeni bir yıl olmalı. Ülkemizi yeni çağa hazırlayan bir başlangıç yılı olmalı" dedi.

2008 yılı ile ilgili beklentilerini açıklayan ASKON Genel Başkanı Koca, dünyada coğrafyaların, iklimlerin ve sınırların değiştiğine işaret ederek, "Bunlardan bağımsız olarak, üretim, tüketim biçimleri değişiyor. Zaman azalıyor, rekabet artıyor. Artık her şeyi buna göre düşünmek ve buna göre planlamak gerekiyor" diye konuştu.

2007 senesi zor geçtiğini söyleyen Koca, "2008 de işler daha farklı olsun" diyerek şu temennilerde bulundu: "Daha ekonomi yoğunluklu bir yıl geçirelim. Seçimlerle krizler yan yana anılmasın. Terör, kaynakları itibariyle kurutulsun. Özgürlüklerin önündeki engeller kalksın. Bölgeler arası farkların asgariye indirildiği çalışmalar yoğunluk kazansın.

Ekonomide de; Vergi reformu gerçekleşsin, adil ve dengeli bir vergi sistemi devreye girsin. Kayıt dışılığın ortadan kalkacağı ve karşılıklı güvenin tesis edileceği bir yapısal değişim gerçekleşsin. Yeni şartlara göre ve büyük bir "Makro Rehberlik Planı" çerçevesinde yatırım seferberliği ilan edilsin. Ara mala ithalatında ihtiyacı minimuma indirecek tedbirler devreye girsin. Açıklar (Dış açık, Cari açık, Bütçe açığı) ülkenin gündeminden düşürülsün. Enerji de iç üretim fırsatları ve alternatif kaynaklar hareketle geçirilsin. Ar-Ge kaynaklı ve katma değeri yüksek ürünlere ağırlık verilsin, ihracatın zemini bu alana kaydırılsın."

Yeni Asya / İSTANBUL

01.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Faize her gün 153 milyon YTL

  Yeni vergiler bugün yürürlükte

  Yeni asgarî ücret 436 YTL

  KDV indirimi fiyatlara aksetsin

  Yerel üstünlüğe teşvik verilmeli

  Sanayinin planlanması zorunlu hale geldi

  Emeklinin sağlık karnesi tarihe karışıyor

  Bakan Çağlayan: 5 puanlık indirim 2008'de uygulanacak

  Yeni bir yıl değil, dönem başlamalı

  Ankara'da toplu ulaşıma yeni yıl zammı


 Son Dakika Haberleri