Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Türkiye'de lisanslı sporcu az

Türkiye Spor Yazarları Derneği tarafından düzenlenen '45. yıl Sporun Zirvesi' semineri Antalya'da başladı. Seminerin açılışında bir konuşma yapan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Türk sporuna yeni açılımlar getirecek karar vericilerin de önemli bilgiler edineceği bu seminerin herkes için çok önemli olduğunu söyledi.

Sporun parasal değerinin 100 milyar Dolar olarak tahmin edildiğini ifade eden Başesgioğlu, ''Spor iş midir, oyun mudur? Dünya spor çevresinin cevabını bulmaya çalıştığı soru bu. Sporun oyun olduğu unutulmamalıdır, ancak yaşanan gerçekler de sporun bir iş olduğunu ortaya koyuyor'' dedi.

Türkiye'nin nüfus olarak çok zengin bir ülke olduğuna dikkati çeken Başesgioğlu, ''Sporu ülkenin heryerine yaymak, lisanslı sporcu ve kulüp sayısını artırmak istiyoruz. 2 milyon lisanslı sporcu sayısı ülkemiz adına çok az. Bu işin kaynağı okullardır. Bu konuda da önemli çalışmalar yapıyoruz. Okul-spor ikilemini çözmemiz sporun geleceği açısından çok önem taşıyor'' diye konuştu.

Sporun daha iyi yönetilebilmesi için birçok önemli kararlar aldıklarını, federasyonları özerkleştirdiklerini hatırlatan Başesgioğlu, şöyle devam etti: ''Federasyonlarımızın hemen hemen tamamını özerkleştirdik. Bunun için erken miydi tartışılabilir, ama artık ok yaydan çıkmıştır. Yapılması gereken eksikleri tartışmak ve düzeltmektir. Futbolda da buna benzer çalışmalar yaptık. Futbola asıl karakterlerinin yöneteceği bir yasa çıkardık. Özellikle futbol kulüpleri ekonomik sıkıntı içindeler. El birliğiyle hareket ederek bunları çözmemiz gerekiyor. Avrupa'da kulüpler özellikle bilet gelirleriyle kaynak yaratırken bizim kulüplerimiz yayın gelirleriyle kaynak yaratmaya çalışıyor. Bu soruna da bir çözüm bulmamız gerekiyor.''

Bakan Başesgioğlu, basının büyük bir yönledirici güce sahip olduğunun altını çizerek, bu gücü sporun yaygınlaşması ve kalitenin artması için kullanması, kalemlerin bugüne kadar olduğunu gibi bundan sonra da özgür olması gerektiğini belirtti.

Erol DOYURAN / BELEK

04.01.2008


 

Trabzon, kupada iddialı

Fortis Türkiye Kupası (B) Grubu'nda bugün sahasında Kırıkkalespor ile karşılaşacak Trabzonspor, bu sezon kupayı müzesine getirmeyi hedefliyor.

Kupada ilk maçta Vestel Manisaspor'a deplasmanda 3-0 yenilen bordo-mavililer, Kırıkkalespor ve gelecek hafta Adana Demirspor ile yapacağı maçlardan galibiyetle ayrılıp iddiasını sürdürmek istiyor. Kulüp profesyonel şube menajeri Necmi Perekli, ligin devre arası çalışmalarının iyi şekilde devam ettiğini belirterek, ''Önümüzdeki kısa dönemde kupada Kırıkkalespor ve Adana Demirspor, ligde ise Sivasspor ile karşılaşacağız. Bu maçlara hem moral hem de fiziksel anlamda hazırız. 3 maçı da kazanmak istiyoruz'' dedi.

04.01.2008


 

Bursa taraftarı: G. Saray'ı yeneriz

Bursaspor taraftarı, takımlarının Fortis Türkiye Kupası'nda Galatasaray ile yapacağı maçtan galibiyet bekliyor.

Kulübün, ''www.bursaspor.org.tr'' adresli resmi internet sitesinde yer alan, ''Galatasaray maçı nasıl sonuçlanır?'' anketine katılan 4 bin 734 kişinin yüzde 55'ü ''kazanırız'' yönünde oy kullandı. Katılımcıların yüzde 34'ü maçı konuk Galatasaray'ın kazanacağı, yüzde 11'i ise tarafların sahadan 1'er puanla ayrılacağı yönünde görüş bildirdi.

KUPADA PROGRAM ŞÖYLE:

04 Ocak Cuma

20.00 Trabzonspor-Kırıkkalespor

5 Ocak Cumartesi:

13.30 Gaziantepspor-Şanlıurfaspor

13.30 Ankaraspor-Ankaragücü

15.00 Diyarbakır B. B. DİSKİ-Beşiktaş

19.00 Bursaspor-Galatasaray

6 Ocak Pazar:

13.30 Denizlispor-Sarıyer

13.30 Gençlerbirliği-Vestel Manisaspor

19.00 Kayserispor-Fenerbahçe

04.01.2008


 

Mehmet'ten 20, Hidayet'ten 23 sayı

NBA'de Utah Jazz, sahasında Philadelphia 76ers'ı 110-107 yenerken, Mehmet Okur attığı 20 sayıyla takımın en skorer ikinci oyuncusu oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 38 dakika sahada kalan Okur, 3 kez denediği 3 sayılık atışlardan 2 isabet çıkarırken, 11 kez kullandığı 2 sayılık atışlarda ise 6 kez başarılı oldu. 2 kez geldiği serbest atış çizgisinde de tam isabetle oynayan Okur, karşılaşmayı 20 sayı, 2 ribaunt ve 2 asistle tamamlayarak, takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Hidayet Türkoğlu'nun formasını giydiği Orlando Magic ise, sahasında New Jersey Nets'e 95-96 yenilirken, milli basketbolcu 23 sayıyla maçın en skorer oyuncusu oldu.

Karşılaşmaya ilk 5'te başlayan ve 40 dakika sahada kalan Türkoğlu, 6 kez kullandığı 3 sayılık atışların 2'sinde isabet bulurken, 11 kez denediği 2 sayılık atışların da 5 tanesini sayıya çevirdi. 7 kez geldiği serbest atış çizgisinde tam isabetle oynayan Türkoğlu, karşılaşmayı 23 sayı, 3 ribaunt ve 3 asistle tamamladı.

04.01.2008


 

Hakemlerin hedefi ligi etkilememek

Turkcell Süper Lig ile TFF 1, 2 ve 3. liglerde görev yapan hakemler fiziksel yeterlilik testinden geçti.

MHK Başkanı Hilmi Ok, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, testlerden geçecek hakemlerin liglerin ikinci yarı maçlarında görev yapacaklarını söyledi. Türkiye'de taç atışı sırasında futbolcunun bir ayağını kaldırmasıyla ilgili pozisyonların bile televizyon programlarında dakikalarca tartışıldığından yakınan Ok, hakemlerin bu sebeple sürekli gündemde olduklarını vurguladı.

İkinci yarı maçlarının çok daha önemli olduğuna işaret eden Ok, ''Hedefimiz az hata yaparak liglerdeki şampiyonluk ve kümeden düşmelerde rol oynamamak'' dedi.

04.01.2008


 

Valencia, Aurelio yerine Banega'yı aldı

İspanya'nın Valencia kulübü, ara transfer döneminde, Arjantin'in Boca Juniors takımından ortasaha oyuncusu Ever Maximiliano Banega'yı aldı.

Fenerbahçeli Mehmet Aurelio ile de ilgilendiği iddiaları ortaya atılan Valencia, ortasahası için genç bir futbolcu tercih ederken, 19 yaşındaki Banega'nın Cumartesi günü İspanya'ya gelerek resmi imzayı atacağı duyuruldu.

Şu anda Real Madrid kadrosunda bulunan Fernando Gago'nun Boca Juniors'da oynadığı zamanlarda yedeği olan Banega, geleceğin yıldız futbolcularından biri olarak gösteriliyor.

04.01.2008


 

Diatta'nın sözleşmesi karşılıklı feshedildi

Beşiktaş Kulübü, Senegalli savunma oyuncusu Lamine Diatta ile olan sözleşmesini karşılıklı anlaşarak feshetti.

Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş., İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'na (İMKB), anlaşmanın feshedildiğini bildirdi.

Holosko'ya sağlık kontrolü

Beşiktaş'ın Vestel Manisaspor'dan transfer ettiği Slovak futbolcu Filip Holosko, sağlık kontrolünden geçti. Özel Kadıköy Acıbadem Hastanesi'nde gerçekleştirilen sağlık kontrolünde Holosko öncelikle MR çektirirken, daha sonra bir dizi kontrolden geçti ve efor testine tabi tutuldu.

04.01.2008


 

Tekvandoda gözler olimpiyat elemelerinde

2008 Pekin Olimpiyat Oyunları için şu ana kadar vize alamayan tekvandoda gözler İstanbul'da yapılacak Avrupa Kıtası elemelerine çevrildi.

Ahmet Cömert Spor Salonu'nda, 26-27 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilecek elemelere 49 ülkeden, yaklaşık 200 sporcu katılacak. Olimpiyatlar için elemelerde ilk 3 içinde yer almak yeterli olacak.

04.01.2008


 

Okçulukta Güney Koreli dönemi

Okçuluk Federasyonu, milli takımlar teknik direktörlüğüne Güney Koreli Kim Jeong-Ho'yu getirdi.

Güney Koreli antrenör ile 3 yılı opsiyonlu 5 yıllık bir sözleşme imzalandı. 1 Ocak Salı günü görevine başlayan Jeong-Ho'ya 5 bin dolar maaş ödenecek. Kim Jeong-Ho ilk sınavını, Fransa'da yapılacak Pekin Olimpiyatları Avrupa Kıtası elemelerinde verecek.

04.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri