Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

"Futbolun padişahıyız"

Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, Şampiyonlar Ligi'nde İstanbul'da karşılaşacakları İspanyol ekibi Sevilla'yı ikiden fazla gol atarak yenmeleri halinde, bütün futbolcuların "Futbolun padişahı" olacağını söyledi.

Fenerbahçe'nin Antalya kampında, otel çalışanlarının Osmanlı padişahı kostümü giydirdikleri Brezilyalı Roberto Carlos'un esprileri, kampın neşesini artırdı.

Sarı-lacivertli ekibin kamp yaptığı Belek'teki otelin çalışanları, animasyon ekibinin kostümleri arasında bulunan Osmanlı padişahı kostümünü Brezilyalı Roberto Carlos'a giydirerek, ''Artık futbolun padişahı oldun'' dediler. Kostümün tamamlayıcısı olarak kavuk da takan Carlos, çekilen fotoğraflara bakıp, ''Dışarıda bu kavukla gezsem, kimse benim kısa boylu olduğumu anlamaz'' diye espri yaptı.

Arkeoloji eğitimi alan Fenerbahçe İdari Menajeri Volkan Ballı, Carlos'a, Osmanlı İmparatorluğu ve padişahlar ile o dönem giyilen kostümler hakkında kısa bilgi verdi.

Otel çalışanlarının kendisine ''Futbolun padişahı'' yakıştırması yaptıklarının anlatılması üzerine Carlos, Şampiyonlar Ligi'nde İstanbul'da karşılaşacakları İspanyol ekibi Sevilla'yı ikiden fazla gol atarak yenmeleri halinde, bütün futbolcuların ''Futbolun padişahı'' olacağını söyledi.

Carlos, otel çalışanlarının yaptığı jeste teşekkür ederek, yıllar önce kullanılan bir kostümü giymekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Taraftar daha fazlasını istesin

İkinci yarı hazırlıklarını Antalya'da gerçekleştirdiği kamp çalışmasıyla sürdüren Fenerbahçe'nin antrenörlerinden Moraci Sant'anna, şu anki çalışmaların mükemmel geçtiğini söyledi.

Sant'anna, FB TV'de yer alan röportajında, ''Oyuncuların, tatilden döndüklerinde bu kadar iyi olmasını beklemiyorduk. İstanbul'daki çalışmalarımız topsuz olmasına karşın futbolcularımız çok hırslı ve istekliydi. Bu bir haftalık süreyi futbolcularımız çok iyi değerlendirmişler'' dedi.

Fenerbahçe antrenörü, 2008 yılının geçen yıldan daha iyi geçmesini dileyerek, ''İlk yarıda elde ettiğimiz başarıların fazlasını

taraftarlarımız bu yıl bekleyebilirler. Çünkü futbolcularımız hedeflerini belirlemiş durumdalar. Taraftarlarımız 2008 yılında umarım 2007'den daha mutlu olurlar. Onlar 12. oyuncumuz olmaya devam ettiği ve bize destek verdikleri sürece başarımız devam edecektir. Buna inansınlar ve desteklemeye devam etsinler'' dedi.

05.01.2008


 

Kalli antrenmanda

Galatasaray, Bursaspor karşılaşması hazırlık çalışmalarını tamamladı. Teknik direktör Karl Heinz Feldkamp yönetiminde yapılan antrenman, ısınma ve açma germe egzersizleriyle başladı.

Antrenmanın ana bölümünde iki takım halinde kalecilerin de katıldığı taktik bir çalışma yapıldı. Öte yandan Ankaragücü'nden transfer edilen Emre Güngör, kendisini 3,5 yıllığına sarı-kırmızılı renklere bağlayan sözleşmeye imza atarken, Galatasaray'da, iki yıl önce hayatını kaybeden kulüp genel sekreter yardımcısı Turgay Vardar, düzenlenen törenle anıldı.

05.01.2008


 

Holoskolu Kartal Diyarbakır'a uçtu

Beşiktaş, Fortis Türkiye Kupası'nda Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Spor ile bugün yapacağı 2. hafta maçı için Diyarbakır'a gitti.

Beşiktaş Futbol Takımı Genel Menajeri Sinan Engin, çok zor bir maç olacağını, rakiplerini ciddiye aldıklarını belirterek, ''Mutlaka kazanmamız gereken bir maç. Fortis Türkiye Kupası'nda tur atlayacaksak bu maçı mutlaka kazanmak zorundayız. Onun için kazanmaya gidiyoruz'' dedi. Beşiktaş'ın Vestel Manisaspor'dan transfer ettiği Filip Holosko da Diyarbakır kafilesinde yer aldı. Karşılaşma bugün saat 15:00'te başlayacak.

05.01.2008


 

Nihat kadroya alınmadı

İspanya 1. Futbol Ligi'nde (LaLiga) 18. hafta maçlarında bugün deplasmanda Espanyol ile karşılaşacak Villarreal'de hafif sakatlığı bulunan Nihat Kahveci maç kadrosuna alınmadı.

Villarreal kulübü doktoru tarafından yapılan açıklamada, sağ ayak kaslarında küçük bir lif yırtılması bulunan Nihat'ın Espanyol maçının kadrosunaalınmadığı kaydedildi.

05.01.2008


 

Potada dev maç

Beko Basketbol Ligi'nin 15. ve ilk yarının son haftası bugün dev bir maça sahne olacak. Lig lideri Galatasaray Cafe Crown ile Efes Pilsen, Abdi İpekçi Spor Salonu'nda saat 18.00'de başlayacak maçta karşı karşıya gelecek.

NTV'den canlı yayınlanacak karşılaşmayı Rüştü Nuran, Fatih Arslanoğlu, Kaan Büyükçil hakem üçlüsü yönetecek. Beko Basketbol Ligi'nde ilk yarının son haftası öncesi 14 maçta 12 galibiyet ve 2 yenilgisi bulunan Galatasaray Cafe Crown liderlik koltuğunda otururken, 10 galibiyet ve 4 yenilgisi olan Efes Pilsen ise averajla beşinci sırada yer alıyor.

05.01.2008


 

Arthur Zico ve Roberto Carlos

Antalya'da devam eden TSYD seminerinde bütün gözler F. Bahçe teknik direktörü Zico ve yıldız futbolcu Roberto Carlos'a çevrildi. Limra Otelde konaklayan yüzlerce Alman turist futbol dünyasının bu iki şöhretini yakından görme sevinci yaşarken, birçokları fırsatı kaçırmayarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Seminere katılan 200'e yakın spor yazarının yanında F. Bahçe'nin Antalya hazırlıklarını takip eden 30'a yakın foto-muhabirinin de gelmesiyle toplantı salonu tıka basa doldu. İki Brezilyalının konuşmaları dikkatle dinlendi.

Önce şu tesbiti yapalım: Zico ciddî ve konulara hakim bir konuşmacı. Kaçamak cevaplar vermedi. Düşündüğünü söyledi. Esprili cevaplar vermeyi de biliyor. Bende iyi bir hatip imajı bıraktı. Roberto Carlos ise kıpır kıpır. 34 yaşında olmasına rağmen sürekli gülen yüzü ile çevresine pozitif enerji saçıyor. Her ikisi de böyle bir toplantıya dâvet edildikleri için çok mutlu olduklarını dile getirdiler.

Zico konuşmasında, Japonya Millî Takımı patronluğundan sonra geldiği Türkiye'ye artık tam olarak adapte olduğunu söyledi. Brezilyalı teknik adam, sahada güzel şeyler yapan yıldız futbolcuların korunması gerektiğini belirtti. Yapıcı, mantık dahilindeki eleştirilere her zaman açık olduğunu da dile getiren Beyaz Pele, Türkiye'de en beğendiği futbolcunun Arda Turan olduğunu ifade etti.

R. Carlos ise, Zico gibi bir hoca ile çalışmaktan memnun olduğunu belirtirken, İstanbul'un trafiğine alışamadığını söyledi. Rakiplerine ve kendi takım arkadaşlarına her zaman saygılı davranmaya çalıştığını ifade eden Brezilyalı futbolcu, "bulunduğum yerlerde hiçbir gazeteci ile de tartışmadım" dedi. Carlos, Denizlisporlu Yusuf'un oyun stilini beğendiğini, G. Saraylı Hakan Şükür ve Lincoln'ün de iyi futbolcular olduğunu sözlerine ekledi.

Erol DOYURAN

05.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri