Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Asgarî ücretli simite muhtaç

Hükümet, işveren ve işçi kesiminin bir araya geldiği Asgarî Ücret Tespit Komisyonu Asgarî ücreti net 436 YTL olarak belirledi. İşçi temsilcilerinin de bu rakama onay vermesi tepkilere sebeb oldu.


OECD'nin enflasyon şampiyonuyuz

İstanbul Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (İSMMMO), hazırladığı raporda Türkiye'nin OECD tablosunda, Kasım'daki yüzde 8,4'lük yıllık enfla

Enflasyon hedefin iki katını aştı

Enflasyon hedeflemesinin ikinci yılında da hedef tutmadı. 2007'de yüzde 4'lük enflasyon hedeflenirken, yıl sonundaki gerçekleşme hedefin iki katını d


  50.9 milyar dolar dış borç geri ödenecek

Türkiye, orta-uzun vadeli dış borçları dolayısıyla bu yılın bütününde 36.8 milyarı özel sektör, 14.1 milyarı da kamu tarafından olmak üzere toplam 50.9 milyar dolar geri ödeme gerçekleştirecek.


  Tüketicilerin bankalara borcu artıyor

Tüketicilerin bankalara olan tüketici kredisi ve kredi kartı borçları 19-28 Aralık arasında 788 milyon YTL artarak 91 milyar 353.1 milyon YTL'ye ulaştı.


  MB: Zam etkilese de enflasyon düşer

Merkez Bankası, yılbaşında yürürlüğe giren elektrik ve doğalgaz zamlarının enflasyonu olumsuz etkileyeceğini ancak orta vadede enflasyonda düşüşün devam edeceğini belirtti.


  Hububat beklenenden çok değerlendi

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Çelik, ''Kuraklık rekolteyi düşürdü, hububat ürünleri beklenenden çok değerlendi'' dedi.


  Petrolün, Türkiye ekonomisine faturası yüksek olacak

Uluslararası piyasalarda varili 100 doları gören ham petrolün, Türkiye ekonomisine faturasının yüksek olması bekleniyor.


  Tarımda kuraklığın maliyeti 5 milyar YTL

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, 2007 yılındaki kuraklığın ülkeye maliyeti ve çiftçilere zararının 5 milyar YTL olduğunu bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri