Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Irak'ta onbinlerce sivil öldü

Irak'ta şiddet olayları ve sivil ölümleri geçen yıl da durmadı, ölü sayıları on binlerle ifade edildi. Irak bakanlıklarının verilerine göre, 2007 yılında toplam 16 bin 232 sivil öldü. Merkezi İngiltere'de bulunan Iraq Body Count (IBC) adlı kuruluş, bu sayının 22 bin ile 24 bin arasında olduğunu savundu.


Kenya'da muhalefet yeni seçim istiyor

Kenya'da devlet başkanlığı seçim sonucunu kabul etmeyen muhalefet, yeni bir seçim yapılması çağrısında bulundu. Muhalefetteki Turuncu Demokratik Harek

Irak gazeteciler için hiç güvenli değil

Paris merkezli basın özgürlüğü kuruluşu Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF) geçtiğimiz yıl dünyada 86 gazeteci ve 20 medya çalışanının öldürüldüğünü aç


  Sorgu kasetlerini yok eden CIA'ya dâvâ

Amerikan Adalet Bakanlığı, terör zanlılarının sorgularına ait video kasetlerini imha ettiklerini açıklayan Merkezi İstihbarat Teşkilâtına (CIA) dava açmaya hazırlanıyor.


  BM'de intihar saldırıları tartışılsın

ABD'de bulunan Yahudi insan hakları kuruluşu Simon Wiesenthal Merkezi, Pakistan'da eski Başbakan Benazir Butto suikastının ardından, Birleşmiş Milletler'in intihar saldırılarını özel olarak ele almasını istedi.


  Sırbistan'dan AB'ye Kosova resti

Sırbistan Başbakanı Voyislav Koştunitsa, Avrupa Birliği'nin (AB), Sırbistanla 28 Ocak'ta İstikrar ve Ortaklık anlaşması imzalamakla Başmüzakerecisi Martti Ahtisaari'nin planını yürürlüğe koyabilmesi için Kosova'ya sivil misyon gönderme arasında seçim yapmak zorunda olduğunu söyledi.


  Scotland Yard Pakistan'da

Pakistan'ın eski başbakanlarından Benazir Butto'nun 27 Aralıkta öldürülmesinin ardından suikastı soruşturan Pakistanlı yetkililere yardım etmek üzere İngiliz polis teşkilâtından (Scotland Yard) bir ekip, Pakistan'a geldi.


  Ariel Şaron, 2 yıldır komada

İsrail'in "buldozer" lakaplı eski Başbakanı Ariel Şaron, geçirdiği beyin kanamasının ardından 2 yıldır komada bulunuyor.


  NASA 24 Ocak'ta deneyecek

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), Uluslararası Uzay İstasyonuna Avrupa'nın ilk kalıcı uzay laboratuvarını götürecek uzay mekiği Atlantis'i en erken 24 Ocak'ta yeniden fırlatmayı deneyeceğini bildirdi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri