Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül: Devlet çetelere müsaade etmez

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çetelerle mücadeleyi bir devlet sorunu olarak görüp görmediği ile ilgili bir soruyu cevaplandırırken, "Bir hukuk devletinde şüphesiz ki, devletin gücünün dışında güçlere asla müsaade edilemez" dedi


STK'lar saldırıyı kınadı

Saldırının gerçekleştiği yerde, aralarında Diyarbakır Barosu, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Sanayici İş Adamları Derneği, Güneydoğu S

Diyarbakır'dan sonra hedef, Van mı?

Van Emniyet Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda, bir minibüste yaklaşık 50 kilo patlayıcı madde ele geçirildi.


  Başsavcı: 4 kişi gözaltında

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, askeri servis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamada, 4'ü öğrenci 5 kişinin öldüğünü, 68 kişinin de yaralandığını bildirdi.


  Yaralılardan 5'inin durumu ağır

Diyarbakır'daki patlamanın ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırılan 8 yaralıdan 5'inin durumunun ağır olduğu bildirildi.


  DP, genel başkanını seçiyor

Yarın 4. Olağanüstü Büyük Kongresini toplayacak olan Demokrat Parti, genel başkanını seçecek.


  Türkiye, kara teslim

Türkiye, Sibirya üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisinde. Kar yağışı nedeniyle hava ulaşımında aksamalar yaşanırken, bazı uçak seferleri iptal edildi.


  Ankara'da hafif şiddetli deprem

Ankara'nın Balâ ilçesinde hafif şiddette deprem meydana geldi.


  Yayladağı'nda 12 kaçak yakalandı

Hatay'ın Yayladağı ilçesinde, Türkiye'ye yasa dışı yollardan girdikleri belirlenen yabancı uyruklu 5'i çocuk 12 kişi yakalandı.


  Askerî araç şarampole yuvarlandı: 6 yaralı

Hatay'ın Altınözü ilçesinde, askerî aracın şarampole yuvarlanması sonucu 6 er yaralandı.


  Talat, adaya döndü

KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, temaslarını tamamlayarak Ankara'dan ayrıldı.


  Sigara öldürüyor

Sigaradan ülkemizde yılda 50 bin kişi kansere yakalanıyor, 100 bin kişi ölüyor. Terörden 30 yılda 30 bin insan kaybettik, sigaradan yılda 100 bin insan kaybediyoruz. Teröre 30 yılda verdiğimiz kurbanın 3 katını sigaraya bir yılda veriyoruz.


   Cüneyt Arkın: Alkolle de mücadele edilmeli

Sinema sanatçısı Cüneyt Arkın, alkol, sigara ve uyuşturucuyla birlikte mücadele edilmesi gerektiğini söyledi.


  Çalışanların hakları tamamen dibe vurdu

Hak-İş Genel Başkan Yardımcısı ve Öz İplik-İş Genel Başkanı Yusuf Engin, ''2007 yılında çalışanların örgütlenme hakkını kullanması tamamen dibe vurdu. Örgütlenme aleyhine bir süreç sinsice sürdürülüyor. Çalışanlar sendikanın s'sinden bile bahsedemiyor'' dedi.


  DSİ, 5. Dünya Su Forumuna hazırlanıyor

DSİ Genel Müdürlüğü, İstanbul'da 2009'da düzenlenecek 5. Dünya Su Forumu Toplantısı'na hazırlık amacıyla, Adana, Ankara, Edirne ve Van'da bölgesel toplantılar düzenleyecek.


  ATO'ya Rekabet Kurulu'dan red

Ankara Ticaret Odası'nın (ATO) Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası'nın ''haksız rekabete neden olduğu'' gerekçesiyle Rekabet Kuruluna yaptığı şikayetin reddedildiği bildirildi.


  Muayene farkına Danıştay'dan vize

Danıştay 10. Dairesi, vakıf üniversiteleri de dahil, üniversite hastanelerinin, özel muayene farkı dışında, Sağlık Bakanlığınca belirlenen fiyat tarifesine uymasına ilişkin ''Tedavi Ücretleri'' konulu Başbakanlık Genelgesinin yürütmesini ''vakıf üniversiteleri'' yönünden durdurdu.


  İş adamlarından, eğitime kitap desteği

İstanbul'da çeşitli alanlarda faaliyet gösteren iş adamlarının desteğiyle alınan yaklaşık 9 bin kitap, öğrencilere dağıtılmak üzere Millî Eğitim müdürlüklerine teslim edildi.


  Verem öksürmeyle başlıyor

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Fatma Fişekçi Evyapan, halk arasında verem veya ince hastalık olarak da bilinen tüberkülozun, öksürme ve gülmeyle etrafta bulunan kişilere bulaştığını söyledi.


  Öğrencilere portakal suyu

Adana'da Yüreğir ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Şaban İş tarafından narenciyede tüketimin artırılması için başlatılan, başta Vali İlhan Atış olmak üzere kamuoyunda geniş bir dektek bulan kampanyada ilköğretim öğrencilerine narenciye suyu dağıtıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri