Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

20 sivil toplum örgütü daha

20 sivil toplum örgütü adına yapılan açıklamada, "Bu vahşi saldırının meşru, siyasî, aklî veya ahlakî bir açıklaması ve gerekçesi olamaz. Bu saldırı Diyarbakır'da gerçekleştirilen ilk ve tek saldırı değil. Daha önce de Koşuyolu parkında benzer bir vahşet yaşanmış, 7'si çocuk 11 masum insan hayatını yitirmiş ve failleri cezasız kalmıştı. Öyle görünüyor ki bu çatışma ortamı son bulmadıkça bu tarz insanlık dışı eylemler de son olmayacak" denildi.

Diyarbakır'da faaliyet gösteren 20 sivil toplum örgütü adına yapılan açıklamada, 5 sivilin hayatını kaybettiği, 68 kişinin yaralandığı saldırı kınanarak, şiddet eylemlerinin son bulması istendi.

Aralarında Memur-Sen- Mazlumder, Eğitim-Bir-Sen, Bem-Bir-Sen, Özgürder, Sağlık-Sen, Diyanet-Sen'in de bulunduğu 20 sivil toplum örgütünün yaptığı ortak açıklamada, saldırının mağdurunun sivil halk olduğu vurgulanırken, şöyle denildi: "Bu vahşi saldırının meşru, siyasî, aklî veya ahlakî bir açıklaması ve gerekçesi olamaz. Bu tarz bir eylemin, kimler ve ne adına ve hangi amaçla yapılmış olursa olsun tasvip edilmesi mümkün değildir. Bu saldırı Diyarbakır'da gerçekleştirilen ilk ve tek saldırı değil. Daha önce de Koşuyolu Parkı'nda benzer bir vahşet yaşanmış ve 7'si çocuk 11 masum insan yaşamını yitirmiş ve failleri cezasız kalmıştı. Öyle görünüyor ki bu çatışma ortamı son bulmadıkça bu tarz insanlık dışı eylemler de son olmayacak."

Tedhiş ve şiddeti bir yöntem olarak seçen yapıların ve karanlık güç odaklarının da bu çözümsüzlüğe katkı sundukları da belirtilen açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Artık halkımızın, bir kişinin burnunun dahi kanamasına tahammülü kalmamıştır. Bu sorunun militer yöntemlerle çözülemeyeceği ortadadır. Buna rağmen militarist yöntemlerde ısrarcı olmak, iyi niyetle açıklanabilecek bir tutum değildir. Hükümetin ve tüm sivil kesimlerin Kürt sorununun çözümünde acilen inisiyatif alarak sivil ve siyasi çözüm geliştirmesi gerekmektedir. Kentimizi hedef alan bu insanlık dışı saldırının faillerinin bir an önce bulunarak yargı önüne çıkarılması için tüm yetkilileri göreve çağırıyoruz. Biz aşağıda imzası bulunan Sivil Toplum Örgütleri olarak; bu menfur saldırıyı kimden gelmiş olursa olsun kınıyor, şiddetin toplumsal barışa katkı sunmadığının bir kez daha altını çiziyoruz.Hayatını kaybedenlere Yüce Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyor, tüm halkımıza geçmiş olsun diyoruz."

Açıklamada, imzası bulunan

sivil toplum kuruluşları şunlar:

1-AYDER

2-BAYINDIR MEMURSEN

3-BEM BİRSEN

4-BİRLİK HABERSEN

5-BÜRO MEMURSEN

6-DİYANETSEN

7-EĞİTİM BİRSEN

8-ENERJİ BİRSEN

9-GÖNÜL KÖPRÜSÜ DERNEĞİ

10-HUDER

11-İRŞADDER

12-ISLAH HAREKETİ DERNEĞİ

13-KÜLTÜR MEMURSEN

14-MAZLUMDER

15-MEMURSEN

16-MUSTAZAFDER

17-ÖZGÜRDER

18-SAĞLIKSEN

19-ULAŞTIRMA MEMURSEN

20-TOÇ BİRSEN

Fatih Karagöz / ANKARA

06.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Diyarbakır yara sarıyor

  20 sivil toplum örgütü daha

  Erdoğan Diyarbakır'da

  Büyükanıt yaralı askerleri ziyaret etti

  Unakıtan: Terör kardan adam gibi eriyecek

  Gül, ABD yolcusu

  Salim Uslu: Anayasa, işkence ve kan kokuyor

  İzmir'de deprem

  Kandilli, Bâlâ'da istasyon kuracak

  Doğu da Batı da beyaza büründü

  En büyük sorun eğitim

  İfade özgürlüğü engellenemez

  AİHM'de Türkiye bilançosu

  Köylüler 2-B için TBMM'ye başvurdu

  Akdenizde Jaws tehlikesi!

  Aşı artık daha az ağlatacak

  İşitme kaybıyla doğan çocuklara biyonik kulak

  DTP: Kimsenin tahammülü kalmadı

  Tanık Koruma Kanunu Resmî Gazete'de

  Kuşlar için göle yem bırakıldı

  Bakanlıktan orman seferberliği

  Soba zehirlenmesine dikkat!


 Son Dakika Haberleri