Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül, ABD yolcusu

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD Başkanı George Bush'un resmi davetlisi olarak bugün ABD'ye gidiyor. Washington ve New York'ta temaslarda bulunacak Gül, 8 Ocak Salı günü ABD Başkanı Bush ile bir araya gelecek.

Cumhurbaşkanı Gül'ün, bugün saat 22.00'de Ankara'dan ABD'ye hareket etmesi öngörülüyor. Washington'daki temaslarına 8 Ocak Salı günü başlayacak olan Cumhurbaşkanı Gül, ilk olarak, sabah kahvaltısında Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ile bir araya gelecek. Gül, daha sonra Beyaz Saray'a geçerek Başkan Yardımcısı Dick Cheney ve Savunma Bakanı Robert Gates ile görüşecek.

Cumhurbaşkanı Gül, görüşmelerin ardından TSİ 18.10'da Başkan George Bush ile bir araya gelecek. Görüşmenin ardından Gül ve Bush basın toplantısı düzenleyecekler. Gül, öğle yemeğini de Başkan Bush ile birlikte yiyecek.

Gül'ün, Washington'daki son görüşmesi akşam saatlerinde ABD'li kanaat önderleriyle olacak. Cumhurbaşkanı Gül, 9 Ocak Çarşamba günü sabah saatlerinde Washington'dan New York'a hareket edecek. Aynı akşam saatlerinde BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile yemekte biraya gelecek Gül, New York'taki temaslarını 10 Ocak Perşembe günü de sürdürecek.Cumhurbaşkanı Gül, temaslarının ardından 11 Ocak'ta ABD'den ayrılacak.

GÜNDEMİ YOĞUN

Gül'ün görüşmeleri sırasında ikili ilişkiler, terörle mücadele, enerji konusunda işbirliği, Ermeni iddialarına ilişkin tasarı, Irak'ın geleceği ve Kerkük meselesiyle birçok bölgesel ve uluslararası konunun ele alınması bekleniyor. Cumhurbaşkanı Gül'ün, BM Genel Sekreteri Ban Ki-Mun ile yapacağı görüşmede de Irak, Kıbrıs ve Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine adaylığı konuları başta olmak üzere bölgesel ve uluslararası meselelerin ele alınması öngörülüyor.

/ ANKARA

06.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Diyarbakır yara sarıyor

  20 sivil toplum örgütü daha

  Erdoğan Diyarbakır'da

  Büyükanıt yaralı askerleri ziyaret etti

  Unakıtan: Terör kardan adam gibi eriyecek

  Gül, ABD yolcusu

  Salim Uslu: Anayasa, işkence ve kan kokuyor

  İzmir'de deprem

  Kandilli, Bâlâ'da istasyon kuracak

  Doğu da Batı da beyaza büründü

  En büyük sorun eğitim

  İfade özgürlüğü engellenemez

  AİHM'de Türkiye bilançosu

  Köylüler 2-B için TBMM'ye başvurdu

  Akdenizde Jaws tehlikesi!

  Aşı artık daha az ağlatacak

  İşitme kaybıyla doğan çocuklara biyonik kulak

  DTP: Kimsenin tahammülü kalmadı

  Tanık Koruma Kanunu Resmî Gazete'de

  Kuşlar için göle yem bırakıldı

  Bakanlıktan orman seferberliği

  Soba zehirlenmesine dikkat!


 Son Dakika Haberleri