Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Doğu da Batı da beyaza büründü

Soğuk hava ile birlikte gelen kar yağışı yurdun büyük bir bölümünü etkisi altına aldı. Beyaz örtü, Edirne'den Kars'a hayatı olumsuz etkiliyor.

Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava, Erzurum'da etkisini sürdürmeye devam ediyor. Önceki gün sabah saatlerinde başlayan kar yağışı, gece etkisini arttırdı. Kar sebebiyle çok sayıda köy yolu ulaşıma kapandı.

Kar, Erzurum'da günlük hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Kar sebebiyle Erzurum- Bayburt karayolunda ulaşım güçlükle sağlanıyor. Kamyon ve çekicilerin zincirsiz olarak Kop Geçidi'ne tırmanmasına izin verilmiyor. Karayolları ve İl Özel İdaresi'ne bağlı ekipler, karayollarını açmak için çalışma başlattı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü'nden edinilen bilgiye göre; Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece eksi 13 derece ile Ardahan'da ölçülürken, diğer illerde hava sıcaklığı eksi olmak üzere şöyle gerçekleşti; Erzurum 7, Erzincan 4, Kars 12, Ağrı 7 ve Iğdır 3 derece olarak ölçüldü. Bölge illerinde Ağrı merkezde kar kalınlığı 30 santimetreye ulaşırken, Erzurum 4, Erzincan 7, Kars 17, ve Iğdır 1 santimetre olurak ölçüldü.

Bitlis'te 32 köy yolu kapandı

Bitlis'te kısa bir sürede şehri beyaza bürüyen kar, 15 köy yolunun kapanmasına sebep olurken vatandaşlar ve sürücüler zor anlar yaşadı. Bitlis'te başlayan yağışla şehir merkezi karla kaplandı. Kar kalınlığının 1metreyi bulduğu ana güzergâhlarda vatandaşlar yürümekte güçlük çekti. Karın tadını çocuklar ve kartopu oynayan gençler çıkardı.

Bitlis'in ilçelerinde ise etkili olan kar yağışı sonrasında ilçelere bağlı 20 köy yolu ulaşıma kapandı ilçelerde şehir merkezlerinde 1.5 metreyi bulan kar yağışı trafiğin aksamasına sebep oldu.

Hava ulaşımı aksıyor

Yurt genelinde etkili olan soğuk hava ve kar yağışı, hava ulaşımında da aksamalara sebep olurken, bazı iç hat uçak seferleri de iptal edildi. Alınan bilgiye göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan özellikle yurdun iç kesimleri ve doğu illerine sefer düzenleyen havayolu şirketlerinin seferlerinde, bu illerdeki elverişsiz hava şartları sebebiyle aksamalar yaşandı.

Türk Hava Yollarının (THY) Malatya, Ağrı ve Kars seferleri bu illerdeki olumsuz hava şartları sebebiyle iptal edilirken, bazı iç hat seferleri de gecikmeli olarak gerçekleştiriliyor.

Pülümür-Erzincan yolu kapandı

Doğu Anadolu'da etkili olan kar, Pülümür- Erzincan yolunu kapattı. Elazığ'ı beyaza bürüyen kar sebebiyle yolların donması sonucu çok sayıda trafik kazası meydana geldi. Vatandaşların yoğun olarak geçtiği yollarda bir kısım esnaf kendi imkânları ile yollarını tuzlamaları dikkat çekti. Havaların soğumasını fırsat bilen esnaf yolda stand kurarak eldiven ve bere sattı.

Kar küreme aracı da kara saplandı

Karayolları Erzurum Bölge Müdürlüğü'ne ait kar kürüme aracı Kop Dağı'nda takla attı. Kazada araç sürücüsü hafif yaralandı. Yaralı sürücü, Aşkale Devlet Hastanesi'nde ilk tedavisi yapıldıktan sonra Erzurum Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Mamak'ta karla mücadele

Ankara aniden bastıran kara teslim olurken, Mamak Belediyesi bünyesinde oluşturulan" Acil Müdahale Timi" kar ve buzlanmaya karşı 24 saat mesai yaptı. Mamak Belediyesi ekipleri, Mamak'ın sokak, cadde ve kaldırımlarında herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için tuzlama ve kar küreme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Ankara'ya özlenen kar yağdı. Yoğun kar yağışıyla birlikte herhangi bir olumsuzluğun yaşanmaması için teyakkuza geçen Mamak Belediyesi de hummalı bir çalışma içerisine girdi.

Kars'ta esnaf zor anlar yaşadı

Kars'ta soğuk hava ile birleşen kar yağışı özellikle geçimini dışarıda sağlayan esnafı olumsuz etkiledi. Kars şehir merkezi yağan kar ile birlikte beyaza büründü. İki gün devam etmesi beklenen kar yağışı ulaşıma engel olmazken şehirde renkli görüntüler oluşturdu.

Seyyar satıcıların tezgâhları ile kapı önlerine konulan ürünlerin beyaza büründüğü Kars'ta pazar esnafıda zor anlar yaşadı.

Soğuk havada satış yapmaya çalışan satıcılar bir yandan sattıkları ürünlerin üzerindeki biriken karları temizlerken diğer yandanda müşteri bekliyor.

Muş'ta çığ ve tipi tehlikesi

Muş'un 300 köy yolu ile Muş-Kulp-Diyarbakır karayolu ulaşıma kapandı. İl Özel İdare Müdürlüğü köy yollarının açılması için karın durmasının beklendiğini belirterek, acil durumlar dışında karın durması ile kar temizleme çalışmalarına başlanacağını açıkladı. Muş-Ağrı kara yolunda Kazanan mevkiinde tipi olduğundan sürücülerin zorunlu olmadıkça bu yolu kullanmamaları istendi. Muş-Kulp-Diyarbakır karayolunun 15 inci kilometresinde çığ ve tipi sebebiyle tamamen kapandığı açıklandı.

İstanbul'da yine trafik etkilendi

Kar yağışı, İstanbul genelinde etkisini artırarak devam ediyor. Özellikle yağan kar sebebiyle yollar iyice kayganlaştı. Birçok sürücü, araçlarını buzlu yollardan çıkarmak için büyük uğraş verdi. Bazı vatandaşlar da donan araçlarına sıcak su dökerek açmaya çalıştı. Sürücüler, kayan araçları kurtarmak için çevredeki vatandaşlardan yardım istedi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri de, yolların buz tutmaması için tuzlama çalışmalarına devam etti.

Bu arada, Sultanahmet Meydanı'ndaki bazı turistler de kar altında hatıra fotoğrafı çektirdi.

Trakya da kışa teslim

Kara kış Trakya'yı etkisi altına aldı. Tekirdağ'da etkili olan kuru ayaz sabah saatlerinde yerini kar yağışına bıraktı.

Edirne ve Kırklareli'nde şiddetini artıran kar Tekirdağ'da da etkili oldu. Sabah saatlerinde yağan kar şehir merkezinde zaman zaman trafiğin aksamasına sebep oldu. Tekirdağ Malkara Karayolu, karayolları ekiplerinin tuzlama çalışması yapmasıyla normale döndü.

Bolu'da ulaşım sorunlu

Bolu şehir merkezi ve D-100 Karayolu'nun Bolu Dağı kesiminde kar yağışı sebebiyle ulaşım olumsuz etkileniyor.

Şehir merkezinde etkisini artıran kar yağışı şehri beyaza bürüdü. Vatandaşlar işlerine giderken zorlandı. Karayolları ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

/ ERZURUM/ BİTLİS/KARS/ANKARA/İS

06.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Diyarbakır yara sarıyor

  20 sivil toplum örgütü daha

  Erdoğan Diyarbakır'da

  Büyükanıt yaralı askerleri ziyaret etti

  Unakıtan: Terör kardan adam gibi eriyecek

  Gül, ABD yolcusu

  Salim Uslu: Anayasa, işkence ve kan kokuyor

  İzmir'de deprem

  Kandilli, Bâlâ'da istasyon kuracak

  Doğu da Batı da beyaza büründü

  En büyük sorun eğitim

  İfade özgürlüğü engellenemez

  AİHM'de Türkiye bilançosu

  Köylüler 2-B için TBMM'ye başvurdu

  Akdenizde Jaws tehlikesi!

  Aşı artık daha az ağlatacak

  İşitme kaybıyla doğan çocuklara biyonik kulak

  DTP: Kimsenin tahammülü kalmadı

  Tanık Koruma Kanunu Resmî Gazete'de

  Kuşlar için göle yem bırakıldı

  Bakanlıktan orman seferberliği

  Soba zehirlenmesine dikkat!


 Son Dakika Haberleri