Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

MHK BAŞKANI UYARIYOR

Merkez Hakem Komitesi Başkanı Hilmi Ok, Antalya'daki seminerde hakemlerin daha dikkatli olmasını isteyerek, "Dünyanın hiçbir yerinde hatasız hakem bulunmuyor. Biz de hata yapabiliriz, ancak bunları en aza indirmeliyiz. Yaptığınız hata bilgisizlikten, tecrübesizlikten olmasın. Bir gün gelecek hakemliği bırakacaksınız. Çocuklarınız, (Benim babam dürüst hakemdi) diyebilsin. En küçük bir hatanız sizi lekeler. En küçük hatanız camiayı lekeler. Lütfen çok dikkat edin" dedi..

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Hilmi Ok, dünyanın hiçbir ülkesinde hatasız hakemlerin bulunmadığını belirterek, ''Avrupa'nın en büyük hakemleri bile hata yapıyor. Yaptığınız hata bilgisizlikten, tecrübesizlikten olmasın'' dedi. TFF Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Belek'teki Papillon Ayscha Otel'de düzenlenen 2007-2008 Sezonu Devre Arası Hakem Semineri sona erdi. Seminerin kapanış oturumunda konuşma yapan Hilmi Ok, hakemlere ilk yarı göstermiş oldukları başarılı yönetimden dolayı teşekkür etti.

İlk devre yaşanan en büyük hakem hatalarının başında, kurallara uygun olmayan taç atışlarının bulunduğunu belirten Ok, hakemlerden ikinci devre bu konuya dikkat etmelerini istedi.Ok, şöyle konuştu: ''Bugün en büyük hakem zafiyeti taç atışları. Kurallar belli, ellere ve ayaklara bakmanız gerekiyor. Lütfen ikinci devre bunlara dikkat edin. Otoritenizi kurun, kurallara uyun. Hep hatalardan bahsediyoruz, ama inanın başarılarınız daha fazla. Kurulumuza onlarca mektup geliyor, yenilen takımın yöneticileri bile mektup gönderip teşekkür ediyor.

Dünyanın hiçbir yerinde hatasız hakem bulunmuyor. Biz de hata yapabiliriz, ancak bunları en aza indirmeliyiz. Çok basit hatalar yapıldığı zaman üzülüyorum. Hata yapmaktan korkmayın, hatalarınızı düzeltme yolunu seçin. Avrupa'nın en büyük hakemleri bile hata yapıyor. Yaptığınız hata bilgisizlikten, tecrübesizlikten olmasın. Bir gün gelecek hakemliği bırakacaksınız. Çocuklarınız, (Benim babam dürüst hakemdi) diyebilsin. En küçük bir hatanız sizi lekeler. En küçük hatanız camiayı lekeler. Lütfen çok dikkat edin. İkinci devre sizden başarı bekliyorum.''

07.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  MHK BAŞKANI UYARIYOR

  F.Bahçe, Appiah'ın test sonuçlarını bekliyor

  Trabzonspor'lu Umut yeni yıla 2 golle başladı

  Sivas, Tunus'lu Saidi ile anlaştı

  Linderoth ABD'de tedavi görecek

  Mehmet'in 15 sayısı Jazz'ı kurtaramadı

  Hakan Demir ilk maçını kazandı

  Şansal Büyüka: Suçlu biziz


 Son Dakika Haberleri