Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Şansal Büyüka: Suçlu biziz

Lig TV Genel Yayın Müdürü Şansal Büyüka, futbol izleyicisinin tribünlerden ve ekranlardan giderek uzaklaştığını, çirkin ve kavgalı programlara prim vermediğini söyledi. Büyüka, ligin ikinci yarısında Lig TV olarak yeni kararlar aldıklarını, maç sonlarında hakemler hakkında hiçbir demeci yayınlamayacaklarını ifade etti. Büyüka'nın tespitleri şöyle:

Futbolun marka değerini yerle bir ettik. Ligin ilk yarısında Ali Sami Yen'de, İnönü'de, G.Antep'te, Bursa'da Kayseri'de maçlar boş tribünlere oynandı. Seyirci futboldan hızla kaçıyor.

TV programlarında futbol 78, 80, 90,95. sırada yer alıyor. Bir reklam kuşağı kadar artık reyting alınmıyor. Eskiden bir Avrupa maçını gösteren banko kanal olurdu. Bütün Türkiye ona kilitlenirdi. Şimdi birçok Avrupa maçları canlı veriliyor ama reytinglerde yine birinci gelinemiyor. Seyirciyi ekrandan kaçırdık. Bundan bizim suçumuz çok büyük.

Eskiden gazetelerin pazar eklerinden 50-60 bin tiraj alınırdı. Bugün o tirajları mumla arıyoruz. Okuyucu çirkinliğe, kötülüğe artık prim vermiyor. Örneğin, Sergen'in attığı bir golde rakip savunmanın hatasını öne çıkarıyoruz, ama Sergen'in goldeki maharetini saklıyoruz.

Geçmiş dönemlerde tartışma ve kavgalar TV'lere reyting getiriyordu. Ancak bugün prim almıyor. Sessiz çoğunluk bu programları izlemeyerek tavrını ortaya koyuyor.

Haftasonu ekranlarda 15 tane maç canlı veriliyor. Türk futboluna adına çok kötü bir durum. İzleyici bu maçları seyrettikten sonra Türk futboluna pek ilgi göstermiyor.

Taraflı yorumculuk ve taraflı yazarlık Türk futboluna en büyük darbeyi vuruyor. Bu tip yorumcular reyting almayarak izleyici tarafından cezalandırılıyor.

Lig TV olarak ligin ikinci yarısında bazı kararlar aldık. Arkadaşlarımız bundan sonra maç sonlarında yönetici ve futbolculara hakem hakkında soru sormayacaklar. Bu bir sansür değildir. Tansiyonu düşürmek istiyoruz. Hakemlerle ilgili hiçbir demeci yayınlamayacağız. Hafta içindeki yayınlarda ise hakemlerle ilgili daha yumuşak demeçleri vermeye çalışacağız.

Bir futbol programında bir pozisyonu 50 dakika tartıştığımıza şahit oldum. Bizler açısından iyi bir durum değil. Bir taç atışını, bir sarı kart kararını dakikalarca tartışıyoruz. Artık bunlara geniş zaman ayırmayacağız. Pozisyonu verip, başka bir konuya geçeceğiz.

Hakem kararları tartışılacaksa üslup çok önemli olmalıdır. Ekranda hakemin ailesiyle, kendisiyle uğraşmak doğru değildir. Bu üsluba dikkat edeceğiz.

Futbolun değerini yıpratarak, reytingleri yıpratarak futbolu yerle bir ettik. Bu duruma gelinmesinde en büyük suç meydanındır.

Erol DOYURAN

07.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  MHK BAŞKANI UYARIYOR

  F.Bahçe, Appiah'ın test sonuçlarını bekliyor

  Trabzonspor'lu Umut yeni yıla 2 golle başladı

  Sivas, Tunus'lu Saidi ile anlaştı

  Linderoth ABD'de tedavi görecek

  Mehmet'in 15 sayısı Jazz'ı kurtaramadı

  Hakan Demir ilk maçını kazandı

  Şansal Büyüka: Suçlu biziz


 Son Dakika Haberleri