Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Holosko'da zarar ettik

Beşiktaş 2. Başkanı Ertuğrul Kumcuoğlu, futbolcu transfer ücretlerinin astronomik rakamlara ulaşmasından şikâyetçi olduğunu belirterek, "İsim söyleyince o futbolcunun değeri birden artıyor. Maalesef Holosko transferinde bunu yaşadık'' dedi. Holosko, Beşiktaş'a 5 milyon Avro'ya maloldu.

Beşiktaş Kulübü İkinci Başkanı Ertuğrul Kumcuoğlu, ''Holosko Beşiktaş için doğru bir transfer. Kendisi bunu zaman içinde görecektir'' dedi. Kumcuoğlu, yaptığı açıklamada, ligin lideri Sivasspor ile Beşiktaş'ın arasında sadece üç puanlık bir farkın bulunduğunu anımsatarak, daha önceki senelerde üç büyüklerden birinin ligden erkek kopmasının bu sezon yaşanmadığını, takımlar arasında rekabetin sürdüğünü söyledi.

DOĞRU TRANSFER

Takımda yüksek performans bekledikleri bazı futbolcularından bu beklentilerinin karşılığını alamadıklarını, buna rağmen başarılı bir ilk yarı geçirdiklerini kaydeden Kumcuoğlu, ''Takımın belli mevkilerde takviye transferlere ihtiyaç duyduğu tartışılmaz. Bunun için de teknik heyetimizin çalışmaları doğrultusunda Vestel Manisaspor'dan Pilip Holosko'yu aldık. Tabii biz bu oyuncuyu alırken tek bir alternatif üzerinden de hareket etmedik. Yönetim ve teknik heyet olarak, bir çok futbolcu arasından 'bu olsun' dendi. Daha takıma adaptasyon sorununu aşmamasına rağmen Holosko'nun Diyarbakır'daki performansı bütün taraftarca beğenildi. Holosko, Beşiktaş için doğru bir transfer. Kendisi bunu zaman içinde görecektir'' diye konuştu.

İSİM SÖYLEMEK RİSKLİ

Futbolcu transfer ücretlerinin astronomik rakamlara ulaşmasından şikayetçi olan Kumcuoğlu, şöyle devam etti: ''Ara transfer dönemi sona ermeden savunmaya bir futbolcu daha alınması için teknik heyete gereken yetkiyi verdik. Hocalarımız bir kaç isim üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. Tercihler arasında Beşiktaş'a en faydalı olanın belirleneceğinden şüphem yok. Görüşmeler sürüyor, ama bu aşamada isim söylemek doğru değil. Çünkü isim söyleyince o futbolcunun değeri birden artıyor. Maalesef Holosko transferinde bunu yaşadık.''

09.01.2008


 

F.Bahçe Ronaldo'yu alacak güçte

Fenerbahçeli Roberto Carlos, "Fenerbahçe eğer isterse, Ronaldo veya bu gibi isimleri takıma getirebilir. Bu güce ve imkanlara sahip. Benim kendi fikrimi sorarlarsa, Ronaldo bizim takımımıza faydalı olabilecek bir oyuncudur. Kariyeri ortada, futbol hayatı boyunca önemli işler yapmış bir oyuncu'' dedi.

Fenerbahçeli Roberto Carlos, Şampiyonlar Ligi'nde tur atlamanın kendileri için önemli bir başarı olduğunu belirterek, ''Hedef tabii ki final, ama bunu başaramazsak da başarısızlık sayılamaz'' dedi. Antalya'nın Belek beldesindeki Limak Arcadia Otel'de kamp yapan Fenerbahçe'nin Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos, antrenmanın ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.

Takımın takviyeye gereksinimi bulunup bulunmadığı şeklindeki soruları da cevaplayan Roberto Carlos, transfere teknik direktör Zico ve yönetimin karar vereceğini belirtti. Appiah ve Kezman'ın sakatlıklarının sürdüğünü hatırlatan Carlos, ''Bazı eksikliklerimiz var ama takıma transfer yapılıp yapılmamasına Zico ve yönetim karar verir. Ben yorum yapamam. Transfer yapmak için transfer yapmak anlamsız olur. Bizimle beraber grubun içinde olacak, bizimle beraber kazanma isteği olan, şampiyonluk arzusu olan futbolcunun gelmesi, bizim açımızdan yararlı olur'' dedi.

Bir gazetecinin, ''UEFA'nın resmi sitesinde Fenerbahçe'nin Ronaldo ile ilgilendiği yazıyor. Bu konuda ne düşünüyorsunuz'' sorusuna Carlos, ''Dün Ronaldo'yu telefonla aradım, ancak ulaşamadım. Fenerbahçe eğer isterse, Ronaldo veya bu gibi isimleri takıma getirebilir. Bu güce ve imkanlara sahip. Benim kendi fikrimi sorarlarsa, Ronaldo bizim takımımıza faydalı olabilecek bir oyuncudur. Kariyeri ortada, futbol hayatı boyunca önemli işler yapmış bir oyuncu'' cevabını verdi. Carlos, taraftarın kendisinden serbest atıştan bir gol beklediğini, kendisinin de mutlaka ikinci devre böyle bir gol atmayı istediğini sözlerine ekledi.

09.01.2008


 

Bisiklette 32 yıl aradan sonra gelen başarı

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 32 yıl aradan sonra bir Türk bisikletçinin olimpiyatlarda yarışacağını söyledi.

Emin Müftüoğlu, yaptığı açıklamada, Kocaeli Brisasporlu Bilal Akgül'ün 2008 Pekin Olimpiyatları'nda yarışmaya hak kazandığını belirtti. Türkiye'nin, bisiklet sporunda en son 1976 Montreal Olimpiyatları'na katıldığını ve o tarihten sonra hiç bir Türk bisikletçinin olimpiyatlarda yarışamadığını belirten Müftüoğlu, ''32 yıl aradan sonra olimpiyatlara katılmak Türkiye ve Türk bisikleti adına sevindirici ve gurur verici... Bugünü, bisiklet sporunda milat ilan etsek yanlış olmaz'' dedi.

Göreve geldiği 3 yıldan bu yana olimpiyatlara en az bir sporcu götürebilmek için yoğun mücadele verdiklerini ve bunun planlamasını yaptıklarını anlatan Müftüoğlu, planlarının gerçekleşmiş olmasının, hem kendileri, hem de Türkiye açısından sevindirici olduğunu söyledi. 2008 Pekin Olimpiyatları'na 25 ülkeden 50 dağ bisikletçisinin katılacağını ve bunun birinin de Türk olacağını vurgulayan Müftüoğlu, Bilal Akgül'ün bu başarısında, diğer sporcuların elde ettiği puanların da büyük katkısı olduğunu, sporcuların toplam puanlarının Türkiye puanına etki ettiğini, o nedenle başarıda tüm sporcuların katkısının inkar edilemeyeceğini anlattı.

09.01.2008


 

Futbolda yeni başkan 17-18 Ocak'ta seçilecek

Futbol Federasyonu'na atanan kayyum heyetinin, genel kurul tarihini 17-18 Ocak olarak belirlediği öğrenildi.

İstanbul Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi'nin Futbol Federasyonu hakkında ihtiyati tedbir kararı almasıyla birlikte mahkemece federasyon genel kurulunu toplantıya çağırmak, toplantı gündemini belirlemek, toplantı açılışını yapmak ve yürütmekle görevli ve yetkili olarak atadığı Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, Kulüpler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Yunus Egemenoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Kulübü Delegesi Kamil Dizar'dan oluşan Genel Kurul Düzenleme Kurulu'nun, olağanüstü genel kurul tarihini 17-18 Ocak olarak belirleyerek, bazı gazetelere ilan verdiği öğrenildi.

ULUSOY'UN İSTEĞİ OLMADI

İstanbul Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyespor Başkanı Göksel Gümüşdağ ve Kayserispor Başkanı Recep Mamur'un başvurusu üzerine, Futbol Federasyonu hakkında ihtiyati tedbir kararı alarak, Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Lütfi Arıboğan, Kulüpler Birliği Vakfı Genel Sekreteri Yunus Egemenoğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor Delegesi Kamil Dizar'ı, Futbol Federasyonu Genel Kurulu'nu toplantıya çağırmak, toplantı gündemini belirlemek, toplantı açılışını yapmak ve yürütmekle görevli ve yetkili kişiler olarak atamıştı. Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu, geçtiğimiz hafta içinde, Bakırköy 2. Sulh Hukuk Mahkemesine başvurarak, tedbir mahiyetindeki, genel kurulun toplantıya çağrılması konusunda verilen görevlendirme kararının kaldırılmasını istemişti. .

09.01.2008


 

F.Bahçe Ülker, Chorale Roanne'yi ağırlıyor

Basketbolda ULEB Avrupa Ligi'nde mücadele eden Fenerbahçe Ülker, (C) Grubu'nda 11. maçında bugün İstanbul'da, Fransa'nın Chorale Roanne takımıyla karşılaşacak.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılacak Fenerbahçe Ülker-Chorale Roanne karşılaşması saat 20.15'te başlayacak. Karşılaşma Kanal 24'den naklen yayınlanacak. Geçen hafta deplasmanda İtalya'nın Lottomatica Roma takımını 84-63 gibi farklı bir skorla mağlup eden sarı-lacivertliler, bugün Chorale Roanne karşısında da taraftarının desteğiyle galip gelmek istiyor. Fenerbahçe Ülker'de, Lottomatica Roma maçında omuzuna darbe alan Solomon'un bugünkü maça yetiştirilmeye çalışıldığı, yeni transfer Tarence Kinsey'in ise oynayıp, oynamayacağına antrenör Bogdan Tanjeviç'in karar vereceği bildirildi. Grupta Fenerbahçe 5 galibiyet, 5 mağlubiyetle 4. sırada bulunurken, Chorale Roanne ise 3 galibiyet, 7 mağlubiyetle 7. sırada yer alıyor.

09.01.2008


 

F.Bahçe bayanlarda TTT Riga ile oynuyor

Fenerbahçe Bayan Basketbol Takımı, FIBA Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 8. maçında bugün deplasmanda Letonya'nın TTT Riga takımıyla karşılaşacak.

Başkent Riga'daki Riga Arena'da oynanacak karşılaşma TSİ 21.00'de başlayacak. Fenerbahçe, İstanbul'daki maçta rakibini 71-69'luk skorla yenmişti. (A) Grubu'nda geride kalan 7 hafta sonunda Fenerbahçe, 5 galibiyet ve 2 yenilgiyle ikinci, TTT Riga ise 3 galibiyet, 4 yenilgi sonrası averajla 4. sırada bulunuyor.

09.01.2008


 

Kaleci Özden Çaykur Rizespor'la anlaştı

Çaykur Rizespor Kulübü Basın Sözcüsü Aykut Ferah, Konyaspor'dan kaleci Özden Öngün ile prensipte anlaştıklarını söyledi.

Ferah, transfer çalışmalarını teknik direktör Saffet Susiç'in isteği doğrultusunda yürüttüklerini belirterek, ''Devre arasında kaleci Metin Aktaş ve Serkan Şen'in takımdan ayrılmasının ardından kaleci arayışlarımız vardı. Bu doğrultuda Konyasporlu kaleci Özden Öngün ile prensipte anlaştık'' dedi.

09.01.2008


 

Yabancı gözüyle yazılı spor basını

Günümüz dünyasının en hızlı ve en ucuz iletişim aracı olan internet, yazılı spor basınının pabucunu dama atacak mı? Bu sorunun cevabı Antalya'daki TSYD seminerinde arandı. Konu ile ilgili Antalya'ya davet edilen yabancı gazeteciler kendi ülkelerinden örnekler verdi, yazılı basının varlığının önümüzdeki yıllarda da devam edeceği görüşünde birleşti. Misafir meslektaşlarımızın düşünceleri şöyle oldu.

Renzo Parodi Guerin (Sportivo

Dergisi Köşe Yazarı-İtalya):

Yazılı basının geleceğini yok sayan bir kişiyi görmedim. Ama internetle birlikte işimiz çok zorlaştı. Televizyonlar keşfedildiğinde gazeteler yok oldu mu? Hayır. Gazeteler yine çıktı. Ama bu defa zor durumdayız. İnternetle rekabet etmek kolay değil. Ama gazeteler mutlaka çıkmalı. İnternetle ancak kaliteli bir gazete ile başa çıkılabilir. Artık İtalya'da daha az gazete çıkıyor. İşverenler, ekonomik sıkıntıyı gögüslemek için daha az sayıda insan çalıştırıyor. Gazeteler, kalitesini, içeriğini ve işlediği konuları eskiye oranla daha çok geliştirmeye çalışıyor. İtalya'da durum böyle.

Bary Newcombe (Spor Gazetecileri Derneği Başkanı-İngiltere):

İngiltere'de 600 gazeteci üyemiz var. Yazılı basında ben işe başladığımda bir kalem ve bir not defteri vardı. O zamandan bu zamana çok şeyler değişti. İngiltere'de elektronik teknolojiyi kullanıyoruz. Bilgisayara geçilmesiyle birlikte 1980'li yılların sonunda medyada büyük değişiklikler oldu. Eskiden bir telefonla herşeyi hallediyorduk. Şimdi internetle rekabet etmek çok zorlaştı. Buna rağmen İngiliz halkı haber alma kaynağı olarak yine yazılı spor basınından vazgeçmiyor.

David Ruiz (Marca Spor Dergisi

Uluslararası Haber Editörü-İspanya):

Spor basını açısından çok karamsar bir durum. İnternete karşı muhtevayı değiştirmeliz. Konulara değişik açılardan bakmalıyız. Bu bir savaştır ve uzun yıllar sürecektir. Bugünkü nesil haber alma kaynağı olarak interneti tercih ediyor. Çünkü çok ucuza mal oluyor. İnternetle rekabet etmek için haberlerde değişik yöntemlere gidilmeli. Örneğin bir futbolcunun sakatlığını her yönüyle ele alıyoruz. Bu sakatlığı yaşamış bir şöhretli kişi ile mesela Maradona ile örnekleyerek geniş bir haber yapıyoruz. Yine bununla ilgili futbol dışı yıldız kişilerden bu sakatlıkla ilgili yorumlar alıyoruz. Daha sonra okuyucuların eleştirilerini yayınlıyoruz. Böylece bir haberi renkli hale getirerek, dikkat çekmek istiyoruz.

Erol DOYURAN

09.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri